Siseministeerium kaalub tuleval aastal töötajate koondamist

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kui paljud ministeeriumid saavad tuleva aasta personalikulude kärpega hakkama tänavu tehtud koondamiste ja palgakärbete abil ning järgmisel aastal neid ei kavanda, siis siseministeerium võib tuleval aastal töötajaid koondada.


Siseministeeriumi avalike ja välissuhete osakonna juhataja Anne-Maarja Olei märkis, et tänavu ministeeriumis töötajaid koondatud ei ole, kuid kaotatud on viis ametikohta. «Kuid koondamisi kaalutakse eelarvekärpega toimetulekuks 2010. aastal,» lausus ta. «Lisaks jäetakse võimalusel täitmata lapsehoolduspuhkusel olevate ametnike ametikohad.»

Siseministeeriumi personalikulud olid 2009. aasta algse eelarve kohaselt 92,3 miljonit krooni, kuid kaks negatiivset lisaeelarvet vähendasid selle 78,8 miljonile kroonile. 2010. aasta eelarves on ministeeriumi personalikulude suuruseks 71,3 miljonit krooni.

2009. aasta 1. juulist vähendati kõikide ministeeriumi teenistujate kuupalka 8 protsenti. 2008. aastal on koondati siseministeeriumis 11 ametikohta, sealhulgas 8 inimest.

Siseministeeriumi haldusalas olevast päästeametist koondatakse tuleval aastal 38 päästeametnikku.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 92,3 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 78,8 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 71,3 miljonit krooni.
Allikas: Siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles