Välisministeerium kärbib kulusid koondamiste ja palgata puhkustega

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Peeter Langovits.

Tulemaks toime 2010. aasta riigieelarves ette nähtud palgakulude kärpega, koondas ministeerium veel selle aasta lõpus 18 töötajat ning sunnib inimesi võtma 8-10 päeva palgata puhkust.

Välisministeeriumi palgakulud vähenevad tänavusega võrreldes tuleval aastal 8,5 miljonit krooni. Tänavu oktoobris andis ministeerium 18 töötajale koondamisteate, kes lahkusid ametist detsembri alguses või lahkuvad järgmise aasta alguses.

Ministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha lisas, et palgakulude kokkuhoiuks jätkatakse ka järgmisel aastal palgata puhkuste kasutamist ning sõltuvalt ametikohast on neid 8-10 päeva. 8 päeva on madalama palgaga teenistujatel ning 10 päeva kõrgema palgaga teenistujatel.

2010. aasta eelarves on välisministeeriumi palgakuluks ette nähtud 176,7 miljonit krooni. Tänavuses eelarves oli see number algselt 203,4 miljonit krooni, kuid kaks negatiivset lisaeelarvet lõikasid selle 185,2 miljoni krooni peale.

Aasta alguses toimunud kärpega vähendas ministeerium esmalt oma töötajate sissetulekuid 7 protsendi võrra ja 1. juulist vähenesid töötajate palgad veel 8 protsenti. Tänavusi kulusid aitas kokku hoida ka see, et mullu koondati 29 töötajat.

Personalikulud

*2009. aasta esialgne eelarve 203,4 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 185,2 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 176,7 miljonit krooni.

Allikas: Välisministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles