Aas põrgatas palli Kruusele tagasi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits.

Kui kolmapäeval manitses Tartu meer Urmas Kruuse Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, et viimane on linnatranspordi hinnapoliitikat Tartu vastavate näitajatega võrreldes teinud mitmeid vigu, siis täna osundas Aas, et ka Kruusel endal ei ole Tartu bussisoodustustest täit ülevaadet.


Nimelt selgitas Kruuse Kanal2 Reporteri saates väga selgelt, et iga pensionär, kes on 65 või vanem võib tulla Tartusse ja sõidupiletit ta ostma ei pea. Kruuse jutule vastu räägib aga kehtiv linnavolikogu määrus, mille järgi on tasuta sõidu võimalus vaid Tartu linna eakatel.



2007. aastast pärinevas määruses nr 61 «Ühistranspordi sõidupileti hinna kehtestamine» seisab paragrahvis nr 2, et Tartu linna sisesel avalikul bussiliiniveol on täiendav tasuta sõidu õigus isikutel, kelle elukohana Eesti rahvastikuregistris on registreeritud Tartu linn. Nende isikute seas on loetletud ka 65-aastased ja vanemad isikud, kes saavad tasuta sõita isikutunnistuse või pensionitunnistuse esitamisel.



Taavi Aasa sõnul ei tunne Tartu linnapea omaenda linna määrusi ning Tartus tehakse tartlastest ja mitte-tartlastest pensionäridel selget vahet. Seega alustas Tartu sissekirjutuse põhjal diferentseerimisega juba ammu enne Tallinnat.



Kuigi Tallinna ja Tartu sõidupiletite hinnatase on ligilähedane, saavad tallinlased Aasa hinnangul sama raha eest märksa rohkem ja kvaliteetsemat teenust. Tartu ühistransporti nimetab aas linna Achilleuse kannaks.



Aas lisas, et Tallinnas saavad ühistranspordis tasuta sõita kõik 65-aastased ja vanemad inimesed ja seda hoolimata sissekirjutusest.



Kolmapäeval Postimehele läkitatud pöördumises Kruuse ei vääratanud ning ütles, et tasuta sõidu õiguse linnaliinibussides võimaldab linn Tartusse registreeritud 65-aastastele ja vanematele inimestele, raske liikumis- ja nägemispuudega isikutele, perekondadele, kus on 4 või enam alla 18-aastast last, hoolekandeasutustes viibivatele lastele ning puudega lapse või sügava puudega isiku saatjatele.



Urmas Kruuselt ei õnnestunud Tartu Postimehel täna õhtupoolikul kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles