Tartu linnapea: Aas eksib näiteid tuues faktides

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimastel päevadel on Tallinna abilinnapea Taavi Aas pealinna ühistranspordi hinnatõusust rääkides võrrelnud mitmel korral Tallinna ja Tartu piletisüsteeme. Tartu meeri Urmas Kruuse hinnangul ei ole Aas seda tehes olnud siiski täpne.


«Taavi Aas peaks kõigepealt endale faktid selgeks tegema, mitte kasutama valeinformatsiooni enda tegevuste õigustamiseks,» kurjustas Kruuse meediakanalitele saadetud pressiteates.



Kruuse sõnul väitis Aas täna hommikuses «Terevisiooni» saates, et Tartus ei ole üle 65-aastastele pensionäridele sõit ühistranspordis tasuta, mis on täiesti vale. «Samuti nagu Aasa eelmisel nädalal meedias toodud väide, et Tartus kehtivad ühistranspordis erinevad hinnad sõltuvalt sellest, kas isik on linna kodanik või mitte.»



Tartus ei sõltu ühistranspordi piletihinnad elukohast, rõhutas Kruuse. Sooduspileti saavad osta õpilased, üliõpilased ja pensionärid.



Tasuta sõidu õiguse linnaliinibussides võimaldab linn Tartusse registreeritud 65-aastastele ja vanematele inimestele, raske liikumis- ja nägemispuudega isikutele, perekondadele, kus on 4 või enam alla 18-aastast last, hoolekandeasutustes viibivatele lastele ning puudega lapse või sügava puudega isiku saatjatele.



Vastav info on leitav ka linna veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles