Pärnu linnavalitsus lõpetas mainekujunduslepingu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pärnu.
Ajaleht Pärnu. Foto: www.parnu.ee

Pärnu linnavalitsus lõpetas ennetähtaegselt lepingu linnavalitsusele kommunikatsiooniteenust osutanud Passion OÜga, mis eelmisele linnapeale Mart Viisitammele mainekujundusnõu jagas.


Kuigi riigihanketingimuste järgi pidanuks Aare Harakule kuuluv Passion OÜ osutama linnavalitsusele avaliku arvamuse analüüsi ja mainekujundusalaseid teenuseid, kujunes firmast pigem endise linnapea Mart Viisitamme nõustaja. Ühtegi paberit, mida võiks pidada avaliku arvamuse analüüsiks, linnavalitsuses pole ning Viisitamme mainet pole Passioni nõuanded suutnud mõjutada.



Viisitamm on Passioni vajalikkust põhjendanud sellega, et linnavalitsuse pressiesindajad vahetusid liiga sageli ja linnavalitsusel oli vaja kommunikatsioonituge. Tegelikkuses kujunes Passioni esindajast Raul Kalevist Viisitamme personaalnõustaja ja Harak jagas nõuandeid, millest enamikku ellu ei viidud.



Lepingu järgi pidi Passion sel aastal linnavalitsusele teenuseid osutama 576 000 krooni eest. Vastavalt poolte kokkuleppele lõpetati leping selle aasta 1. detsembril ja iga kuu tasutud teenuste maksumuseks jäi 528 000 krooni.



Oktoobrikuuga peatati ka linnavalitsuse ajalehe Pärnu väljaandmine. Lehe eestikeelseid eksemplare trükiti 16 500 ja selleks kulus iga kuu ligi 20 000 krooni, 3500 vene keeles ilmunud eksemplari valmistamiseks 7000 krooni.



Ajalehte välja andnud linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnade järgi polnud tegu propagandavahendi, vaid praktilise teabe kandjaga, mille ilmumine rahanappuse tõttu peatati. Sõna “peatamine” kasutatakse ka Pärnut valitsevate erakondade koalitsioonilepingus, seega võib leht millalgi uuesti ilmuma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles