Kukk: Mereste oli kompromissituim krooni kaitsja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Mereste
Uno Mereste Foto: Peeter Sirge / Postimees

Peaministri majandusnõuniku Kalev Kuke sõnul oli eile manalateele läinud Uno Mereste kompromissituim Eesti krooni kaitsja.


«Uno Mereste oli vahetult seotud Eesti iseseisvumise taastamise ja edukaiks osutunud turumajanduslike reformide käivitamisega. Eesti Panga nõukogu esimehena aastail 1992-1997 oli ta kompromissituim Eesti krooni kaitsja,» meenutas Kukk.

Mereste oli tema sõnul suurmees, kelle panust teadusesse, Eesti iseseisvuse taastamisse ja Reformierakonna kujunemisse on raske ülehinnata.

Reformierakonna asutajaliikme ja riigikogulase Paul-Eerik Rummo sõnul oli Mereste tõeline liberaal selle sõna parimas mõttes.

«Selles, et liberaalne mõte Eestis on niivõrd elavalt teostunud, on Uno Merestel väga suur osa. Reformierakonna sünni eel ja algusaegadel oli ta üks olulisemaid erakonna joone ja palge väljakujundajaid. Ta jääb meelde alati õiglase, heatahtliku ja rõõmsameelse kaaslasena,» lausus Rummo.

Reformierakond mälestab tänutundes armastatud erakonna asutaja- ja aukohtu liiget, riigikogu VII, VIII ja IX koosseisu kuulunud tunnustatud majandusteadlast, geograafi, keelemeest ja õigusloolast Uno Merestet.

Partei avaldab kaastunnet professor Mereste lähedastele ja tema arvukatele sõpradele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles