Projekt toob poliitikud noorte valvsa silma alla

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikul sügeleb iga päevaga üha rohkem ja rohkem.
Poliitikul sügeleb iga päevaga üha rohkem ja rohkem. Foto: Urmas Nemvalts

Vabaühenduste Fond eraldas muude projektide hulgas raha ettevõtmisele, mis peaks panema poliitikud valimiste-eelsel ajal rohkem noortega suhtlema.


Poliitikauuringute keskuse Praxis projekti «Noored dialoogis poliitikutega» siht on edendada noorte ja poliitikute vahelist dialoogi, milleks luuakse aktiivset osalust toetav veebikeskkond.

Noored saavad valimiste eel kandidaatidele küsimusi esitada ning veebikülastajatele on need nähtavad koos poliitikute vastustega.

Poliitikute vaatlus funktsioneerib projekti kirjelduse kohaselt kollektiivse mäluna ning jälgib, kuidas poliitikud oma strateegialubadusi ellu viivad ning mandaadijärgselt toimivad.

Projekt kestab 9 kuud ning fond eraldas selleks 400 000 krooni. Järgmised valimised on 2011. aasta märtsis, kui vahetatakse välja riigikogu koosseis.

Äsja lõppenud Vabaühenduste Fondi (VÜF) viiendas taotlusvoorus toetati kokku 30 taotlust ligi 7,2 miljoni krooniga. Üldse laekus fondile rekordilised 194 projektitaotlust kogusummas üle 56 miljoni krooni.

Taotlusvoor paistis silma lastele ja noortele suunatud projektide rohkusega ning arvukate algatustega, mis pakuvad välja infotehnoloogilisi lahendusi, teatas Avatud Eesti Fondi pressiesindaja.

Kõik toetuse leidnud projektid panustavad pressiesindaja teatel ühel või teisel moel Eesti kodanikuühiskonna arengusse ning parandavad taotleva organisatsiooni suutlikkust aidata kaasa majanduslike ja sotsiaalsete erinevuste vähendamisele Eesti ühiskonnas.

Sõelale jäänud algatuste seas on näiteks Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi projekt vabatahtlikkuse ja heategevuskultuuri edendamiseks, Varjupaikade MTÜ initsiatiiv ühtse loomade varjupaigateenuse kvaliteedistandardi loomiseks ning Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu algatus, millega soovitakse luua tugivõrgustik diabeediga seotud probleemidega võitlemiseks.

Hindajad tõstsid esile ka MTÜ Sind ei Jäeta Üksi projekti, millega luuakse sotsiaalvõrgustik noorukite korduvate kuritegude ja õigusrikkumiste ärahoidmiseks, ning MTÜ Uus Laine initsiatiivi noorte keskkonnateadlikkust tõstva veebilehte arendamiseks, mis koondaks praktilisi juhendeid ja nutikaid ideid loovaks taaskasutuseks.

VÜFi järgmise ja ühtlasi viimase projektikonkursi tähtaeg on 15. jaanuar 2010.

Vabaühenduste Fondi rahastavad Island, Liechtenstein ja Norra Euroopa Majanduspiirkonna finantsmehhanismi ning Norra finantsmehhanismi vahendusel. Toetusi vahendab Avatud Eesti Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles