Tšižikov tahab enne valimisi Rüütli asemele tõusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tšižikov
Ingvar Tšižikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu esimehe valimistel üllatuskandidaadina Karel Rüütli kõrval korraliku tulemuse saanud ettevõtja Ingvar Tšižikov soovib veel enne riigikogu valimisi parteijuhiks pääseda, et siis valimistel 10–15 kohta võita.



Suuremate üllatusteta ja pöördeliste lahendusteta möödunud Rahvaliidu kongressil pakkus laupäeval Pärnus kõige enam kõneainet Ingvar Tšižikov, Tartumaa maakonnaühenduse juht. Selge otseütlemisega mees teatas juba novembri alguses erakonna volikogul, et tema eesmärk on erakonna juhtimine üle võtta.

«Jõuan oma eesmärgini, kuigi olen ka juba sel kongressil saavutatuga rahul,» tõdes üle 180 kongreslase toetuse saanud Tšižikov eile Postimehele. «Kui näed, et sinu erakonna juhid ei usu enam iseendasse ja meie põhimõtetesse ning hakkab kaduma kahe jalaga maa peal olev regionaalpoliitiline liin, siis tuleb midagi ette võtta.»

Tšižikov nentis, et kui enne järgmist kongressi ei õnnestu juhikohta hõivata, siis järgmise aasta kongressil peab see kindlasti juhtuma.

«Kuigi siis võib olla juba hilja, rong on juba läinud ja isegi vilet enam ei kuule ning riigikogu valimisteni jääb liiga vähe aega,» tõdes ta.

Tšižikov oli veendunud, et iseseisva erakonnana jätkates, rahvaga suheldes ja end jõulisemalt näidates on võimalik riigikogus võtta 10–15 kohta.

«Hea riigikogu valimistulemuse saavutamiseks peab suurem osa erakonna liikmetest minu selja taha tulema,» leidis 43-aastane juhiks pürgija. «Tähtis on inimesteni jõuda ja minul on selleks potentsiaali, aga Karel Rüütlil ei ole.»

Tšižikov tegeleb uste, treppide ja mööbli tootmisega. Samuti on ta köögiviljaühistu Peipsiveere juht ning peab hobi korras gurmeetalu turistidele. «Raskete ja keerukate olukordade lahendamine on minu igapäevatöö ja seepärast sobiks praegusel hetkel mulle ka Rahvaliidu juhtimine,» leidis ta.

Esimees säilitas koha
•    Karel Rüütli jätkamist Rahvaliidu juhina toetas 460 ja Tartu maakonnaühenduse esimeest Ingvar Tšižikovi 183 inimest. Endine rahandusminister Aivar Sõerd loobus kandideerimast.
•    Erakonna aseesimeesteks valiti 13 kandidaadi seast Kajar Lember, Anto Liivat, Ene Tomberg ja Ingvar Tšižikov.
•    Rüütli erakonna tulevikust: «Maakondade ja linnaühenduste tasemel oleme otsustanud jätkata iseseisva erakonnana, see võib tähendada väljavaadet mitte ületada järgmistel riigikogu valimistel valimiskünnist või taas kord opositsiooni jäämist.»
Allikas: PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles