Kundla võtaks päästjatele raha erakondadelt ja energiaagentuurilt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla telefoniga rääkimas
Jaan Kundla telefoniga rääkimas Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Riigikogu fraktsioonidesse mittekuuluv parlamendisaadik Jaan Kundla tegi ettepaneku võtta päästeameti jaoks puudu olev 22,8 miljonit krooni võrdsetes 11,4 miljoni krooni suurustes osades energiaagentuurile mõeldud 86 miljonist kroonist ja erakondade rahastamiseks mõeldud 85 miljonist kroonist.

«On selgunud, et siseministeeriumi valitsemisalas ei ole võimalik leida päästeameti tegevusvõimekuse säilitamiseks vajalikku 22,8 miljonit krooni, kusjuures päästjate vajalikkusele riigi ja rahva vara ning elude päästmiseks ei ole alternatiivi,» teatas Kundla oma pöördumises riigikogu kõigile liikmetele ja rahanduskomisjonile.

«Tuletame meelde, et kaks erakonda, Keskerakond ja Reformierakond, kulutasid kahepeale kokku viimaste kohalike omavalitsuste valimiste eel ainuüksi reklaamile 23 miljonit krooni, mis on sama suur summa, nagu kuluks päästjate päästmiseks kogu tuleva aasta jooksul. Lisaks teiste erakondade reklaamikulud,» nentis Kundla.

«Eesti riigikaitse kulusid vähendati tervelt kolmandiku võrra, see ohustab riigi välisjulgeolekut. Kui nõrgendame nii sise- kui välisjulgeolekut, võime ühel hetkel järjekordselt kaotada oma riigi,» hoiatas rahvasaadik.

«Minu ettepanekut on väga lihtne realiseerida, vaja vaid poliitilist otsust järgmise aasta eelarve vastuvõtmiseks 9. detsembril ja ongi olukord lahendatud nii, et keegi ei kannata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles