Reformierakond: Tallinn elab utoopias

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katja Ljubobratets.
Katja Ljubobratets. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Katja Ljubobratetsi sõnul vale ja hoolimatusega linnaeelarve auke ära ei lapi.

«Tallinna linnavalitsus on näidanud ennast hoolimatu ja kehva majandajana,» ütles Ljubobratets erakonna pressiesindaja vahendusel.

«Veel augustikuus tunnistasid linnajuhid, et munitsipaalkorterite üürnikud võlgnevad linnale ligi kuus miljonit krooni ning et praeguse majandusliku olukorra tingimustes võib see võlg kasvama hakata. Nüüd aga loodavad nad, et need samad inimesed on suutelised linnale 3,5 miljonit krooni juurde maksma. Linnajuhid
võiksid olla enda vastu ausad, see on järjekordne näide utoopiamaailmast, milles linnavõim elab,» ütles Ljubobratets.

Ljubobratetsi sõnul oleks viimane aeg, et linnavalitsus tallinlaste maksukoormuse tõstmise asemel omaenda kulusid vähendaks. «Vaid telekanalist ja ajalehtedest
loobumisega hoiaks Tallinn kokku ligi 50 miljonit krooni. Kümneid miljoneid kroone jääks linnaeelavesse ka siis, kui linnavalitsus vähendaks enda ja linnaametnike
palkasid kas või 10 protsendi võrra,» märkis Ljubobratets.

Ljubobratets andis teada, et talle on edastatud kolme Erika tänava maja elanike allkirjastatud pöördumine linnajuhtidele, millega protestitakse põhjendamatu 20-protsendilise üüri hinna tõusu vastu.

«Linnavalitsus valetab, kui ütleb, et kulutab üüritõusust saadava raha munitsipaalkorterites külmikute vahetamiseks või trepikodade remondiks. On fakt, et näiteks Erika tänaval asuvate majade elanikud pidid ise endale külmikud ostma,» lausus Ljubobratets.

«Samuti on kõnekas see, et vastavalt linnaeelarve projektile kavatseb linnavalitsus järgmisel aastal kulutada munitsipaalmajade korrashoiuks vaid neli miljonit krooni ehk kolm korda vähem kui tänavu,» lisas ta. «Tean, et taolised protestid on tulemas ka teistest munitsipaalmajadest. Neil on selleks täielik õigus.»

Linnavolikogu liige Katja Ljubobratets saatis Tallinna linnapea Edgar Savisaarele arupärimise seoses Tallinna linnavalitsuse otsusega tõsta 1. jaanuarist 2010
kõikides munitsipaalmajades üüri kuni 20 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles