Rahanduskomisjoni juht peab võimalikuks päästjatele lisaraha leida

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees  Taavi Rõivas.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles, et kavatseb koos teiste komisjoni liikmetega terve nädalavahetuse otsida päästjate probleemile lahendust ning peab lisaraha leidmist päästjatele võimalikuks.

«Me peame selle raha ikkagi millegi arvelt võtma ja seetõttu on küsimus ka keeruline, kuid me oleme ennegi selliste keeruliste asjadega hakkama saanud ja küllap saame ka seekord,» lausus Rõivas. «Ma oleksin suhteliselt optimistlik.»

Ta lisas, et kui võtta päästjatele lisaraha mingist teisest valdkonnast, siis peab selleks olema ka vastavat valdkonda juhtiva ministri kokkulepe.

«Mingeid kokkuleppevõimalusi ma ikkagi näen ja mul on olemas ka konkreetsed ideed, kuidas seda olukorda lahendada, kuid kuna täna ei ole veel asi kokku lepitud, siis ma seda välja lubada ei saa,» lausus Rõivas.

2010. aasta riigieelarve näeb ette rahade vähenemist päästeametile ning amet kaalub seetõttu 90 päästja ja 20 kontoritöötaja koondamist. Koondamiste vältimiseks oleks päästeametile vaja lisaraha 22,8 miljonit krooni.

Esmaspäeval arutab riigikogu rahanduskomisjon viimast korda 2010. aasta riigieelarvet ning otsustab võimalike muudatusettepanekute üle. Kolmapäeval tuleb eelarve riigikogus lõpphääletusele.

Rõivase sõnul on siiski vähetõenäoline, et õnnestuks 22,8 miljonit krooni päästeametile leida.

«Päris ilma kärpeta ei saa, pigem on küsimus selles, et leida lisaraha suurte koondamiste vältimiseks,» märkis ta. «Et päästeteenuse kvaliteet ei halveneks, et reaalselt see eluliselt tähtis valdkond saaks toimida.»

Postimees.ee andmetel peavad poliitikud reaalseks päästeametile 15-16 miljonit krooni lisaraha anda.

Rõivase sõnul otsib komisjon lisaraha võimalusi terve nädalavahetuse kuni esmaspäevase koosolekuni välja. «Olen ise juba pidanud läbirääkimisi nii ministritega kui ka riigikogu fraktsioonide esindajatega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles