Valitsusliidu poliitikud: otsime päästjate probleemile lahendust

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti autod.
Päästeameti autod. Foto: Peeter Langovits

Valitsusliidu parteidesse kuuluvad riigikogu rahanduskomisjoni liikmed Margus Tsahkna ja Peep Aru kinnitasid, et komisjon kavatseb kindlasti päästjate rahaküsimusele lahendust otsida.

«Mõistlik oleks otsida veel mingit lahendust või vähemalt leevendustki probleemile,» ütles Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Tsahkna. «Olen ise ühenduses olnud siseministriga, et kas on mingeid variante tema enda valdkonnast midagi leida ja kas parlamendi poolt oleks võimalik midagi teha.»

Tema sõnul tuleb samas tõdeda ka seda, et kõikides ministeeriumides on tehtud valusaid kärpeid ning lisaraha leidmine päästjatele tähendab, et kellegilt võetakse veel midagi ära. «Igal juhul suhtume päästjate probleemi tõsiselt, kui tekib võimalus mingit lisaraha leida, siis komisjon kindlasti need sammud teeb,» lausus Tsahkna.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Peep Aru ütles, et rahanduskomisjon suhtub päästjate küsimusse tähelepanelikult. «Kindlasti me oma võimalusi vaagime, kuid oleks patt anda praegu katteta lubadusi,» lisas ta.

Ka Aru märkis, et valitsuse poolt riigikogule esitatud eelnõu näeb kõikides valdkondades ette kärpeid ning see juba on valitsuse ja ministrite poolt leitud kompromiss.

Rahanduskomisjon hakkab võimalikke muudatusi riigi tuleva aasta eelnõusse kaaluma esmaspäeval. Kolmapäeval peaks eelarve jõudma parlamendis lõpphääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles