IRLi poliitik jäi purjuspäi politseile vahele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Vinni
Andres Vinni Foto: Elmo Riig / Sakala

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajana Viljandimaal asuva Suure-Jaani vallavolikokku valitud Andres Vinni jäi politseile vahele nii raskes joobes, et talle määrati kriminaalkaristus.

Joobe suurust kohtuotsuses toodud pole, kuid kriminaalmenetluse alustamiseks peab see olema vähemalt 1,5 promilli.

Kohtuotsuse kohaselt juhtis Vinni 2. novembril kella 13 paiku Viljandimaal Metsküla teel suunaga Vastemõisa-Kõpu tee ristmiku poole Volvo S80-t, olles ise joobes.

Kaks päeva hiljem tunnistati Vinni kokkuleppemenetluses süüdi joobes juhtimises ja mõisteti talle rahaline karistus 80 päevamäära ehk 13 360 krooni, teatas Postimees.ee'le prokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu.

Lisaks peab mees välja käima sundraha ning õigusabi kuludena kokku üle 4500 krooni. Lisakaristusena võeti talt ära mootorsõiduki juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Praeguseks on kohtuotsus jõustunud.

Lahkub poliitikast

2001. aastast erakonda kuulunud pikaaegne omavalitsuspoliitik andis hiljuti sisse nii erakonnast kui volikogust lahkumise avaldused.

Kas lahkumise põhjustas politseile vahele jäämine või miski muu, Vinni Postimees.ee'le öelda ei soovinud, katkestades küsimust kuuldes kõne.

Samas kinnitasid nii linna kui erakonna esindajad, et mees on esitanud neile omal soovil lahkumisavaldused.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri sõnul on avaldus nendeni jõudnud ning kuigi ametlikku otsust pole tehtud, erakond teda enam oma liikmeks ei loe.

Küsimusele, kas Vinni volikogust lahkumise põhjus oli purjuspäi politseile vahelejäämine, vastas jaatavalt temaga hiljutistel valimistel samas nimekirjas kandideerinud Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu.

«Ega ta mingi saladus ei ole - see oli põhjus küll. Me oleme sel teemal rääkinud temaga ja ta on olukorda mõistnud. See on väga halb juhus, midagi meeldivat siin ei ole.»

Keskerakonna peasekretäri ja Suure-Jaani vallavolikogu aseesimehe Priit Toobali andmetel jäi Vinni politseile vahele oma kodukoha lähedal.

Toobali sõnul tuli Vinni vahejuhtum tõenäoliselt avalikuks alles seoses sellega, kui selgus, et seadus kohustab teda volikogutööst lahkuma.

Hoidis salajas

Keskerakondlase sõnul ongi häiriv, et Vinni oma intsidendist varem ei rääkinud, lastes end rahus 6. novembril vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjoni esimeheks valida - seda ajal, kui käimas on valla eelarve koostamine ning just see komisjon on antud protsessi juures olulise tähtsusega.

Vinni on endine Mulgi Meierei ja hilisema Ühendatud Meiereide juht. Ta on olnud ka mitu aastat Vastemõisa vallavolikogu esimees ja Viljandimaa omavalitsuste liidu aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles