Politseinikud pääsesid koondamisest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Erinevalt päästjatest politseinikke ja piirivalvureid järgmisel aastal koondamine ei ähvarda, sest eelarveaugud lapitakse palgata vabade päevade võtmisega.


«Politseinike ja piirivalvuritega saime kokkuleppe, mis tähendab seda, et minimaalne palgaaste on 8280 krooni,» võttis siseminister Marko Pomerants kokku tänase kohtumise ametiühingute esindajatega.

Tema sõnul on loodaval ühendametil järgmisel aastal tänavusega võrreldes 180 miljonit krooni vähem, kuid see saab lahendatud koondamisteta. «Selleks kasutatakse kokkuleppeid tasuta vabade puhkepäevade võtmiseks.»

Pomerantsi sõnul erineb politseinike teenistuse iseloom päästjate omast.

Näiteks vähendatakse palgata päevadega seoses patrullitunde ning jõutakse mõnele objektile - kuhu muidugi kannatab - hiljem. «Tihtilugu esimesed 20 minutit ei määra midagi,» märkis minister.

Päästjate puhul pole Pomerantsi sõnul aga taolised lahendused võimalikud, sest tulekahju juba kaks tundi ei oota.

Ministri sõnul on plaanis kirjutada kollektiivleping nii päästjate, politseinike kui piirivalvuritega alla järgmise nädala lõpus.

Riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liidu (ROTAL) esimehe Kalle Liivamägi väitel selgub see, mitu tasustamata puhkepäeva töötajatele lisaks antakse, edaspidi, sest vastavad arvutused pole veel valmis.

Tema sõnul on veel kooskõlastusel määrus, mis ühtlustab piirivalvurite ja politseinike töö tasustamise korda, kuna mõlemas asutuses on erinevad palgaastmestikud. Ametiühingujuht kinnitas aga, et see ühtlustamine ei tähenda palkade vähendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles