Päästjad said igatsetud 24-tunnise vahetuse tagasi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Siseminister ja ametiühingud leppisid kokku, et päästjad võivad uuest aastast taas 24-tunniseid vahetusi teha praeguste poole lühemate asemel.


«Me saime oma 24-tunnise töögraafiku tagasi. 24 tundi oleme valves ja 72 tundi on vaba aeg,» kirjeldas Postimees.ee'le Põhja-Eesti päästetöötajate usaldusisik Ivo Paulus päästjate tulevast töökorraldust.

«Põhimõtteliselt ei ole see lahendus, millega me alustasime läbirääkimisi ja kindlasti oleks võimalik olnud parem lahendus, aga lahenduse paneb paika raha.»

Tema sõnul lepitigi täna kokku vaid kahe aasta eest kaotatud 24-tunniste vahetuste taastamine ning ministeerium tegi selgeks, et neil pole kuskilt võtta 22,8 miljonit lisakrooni, mis hoiaks ära 90 päästja ja 20 ametniku koondamise.

Pauluse sõnul keskenduvadki päästjad nüüd täiel rinnal lobitööle poliitikute seas, et viimased puuduoleva raha siiski kuskilt leiaksid ja nii koondamise ära jätaksid.

Kui riigikogu aga seda raha ei leia, pole Pauluse sõnul välistatud, et päästjad tulevad oma õiguste kaitseks tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles