Pärnu linnavalitsus võttis poliitikutelt leiva ära

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Pärnu linnavalitsus tühistas linna osalusega äriühingute ja sihtasutuste nõukogude liikmete senised tasud ja määras nõukogu liikmete koosolekul osalemise hüvituseks 100 krooni tund.


Varem teenisid nõukogu liikmed 5000 ja esimees 7000 krooni kuus. Seaduse järgi toimusid nõukogu koosolekul vähemalt kord kvartalis, ent oli ka kuid, mil nõukogu kolm korda kogunes.



Näiteks taastusravikeskusel Estonia kulus nõukogu ülalpidamiseks pea pool miljonit krooni ja ettevõte ei olnud suuteline linnale dividende maksma. Järgmisel aastal loodab linn Estonialt saada viis miljonit krooni dividende, sest ettevõttel on üle 30 miljoni krooni jaotamata kasumit.



Pärnu Postimehe arvestuste kohaselt võivad nüüd AS Pärnu Vesi, taastusravikeskuste Estonia ja Sõprus, OÜ Kümblus, SA Pärnu Haigla ja Pärnu Koolide Sihtasutuse nõukogude liikmed teenida maksimaalselt 1000 krooni kuus. Seda eeldusel, kui neil kuus kümme koosolekutundi koguneb. Korra kvartalis peetava kolmetunnise koosoleku eest tuleb aga leppida 100 krooniga kuus.



Teistest rohkem ei teeni ka linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogude esimehed, kelle tasu on nõukogu liikmetega võrdselt 100 krooni ühe koosolekutunni eest.



“See on vägagi julge samm,” ütles IRLi esindav abilinnapea Annely Akkermann otsust kommenteerides.



Homme on Pärnu linnavalitsusel kavas võtta vastu ja saata volikogusse eelnõu, mis linnapea ja abilinnapeade palku vähendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles