Parts Kallase portfellist: tegemist on väga olulise kohaga

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Juhan Parts
Minister Juhan Parts Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et Siim Kallase saadud transpordivoliniku portfell on väga oluline koht ning vastab ka Isamaa ja Res Publica (IRL) soovidele, et Eesti saaks senisest sisukama koha.

«Voliniku kandidaadi sõelumise ajal ütles IRL, et tuleks üritada sisulise poliitika voliniku koht saada ning selles osas tuleb Kallast õnnitleda ja soovida talle jõudu, sest tegemist on väga vastutusmahuka kohaga,» ütles IRLi liige Parts. «See on Eesti jaoks kahtlemata samm edasi.»

Varem oli Kallas Euroopa Liidu Komisjonis haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse volinik.

Transpordivoliniku ees seisvatest tähtsatest ülesannetest tõi Parts näitena selle, et järgneva kahe aasta põhiküsimus on see, milliseks kujuneb euroliidu transpordialane poliitika ja visioon ning rahastamine ehk kuhu suunatakse rahad ja kus nähakse uusi transpordivoogusid, mida tuleks katta investeeringutega.

Otseselt Eestiga on Partsi sõnul seotud Euroopa Liidu ja Venemaa vahelised transpordiküsimused ehk, kas EL suudab rajada sujuvaid transpordikoridore lääne ja ida vahel. «Piirijärjekorrad, ühtsete tolliprotseduuride puudmine Venemaaga on ELi ja Venemaa vaheline transpordialane küsimus.»

Samuti tõi Parts Eestiga seotult välja transiidi küsimised ning kolmandate riikide ehk euroliitu mittekuuluvate riikide poolt tehavatd administratiivsed piirangud vabaks konkurentsiks.

«Praegu käivad ELi ja Venemaa pikaajalise majanduskoostöö läbirääkimisd ja ma väga loodan, et seal me saavutame lahenduse, kus ei ole enam administratiivseid takistusi raudtee läbilaskevõime osas ja ei ole enam administratiivseid eelistusi ühe või teise kaubavoo suunamisel, mis paratamatult jõuavad Eutoopa Liidu turule,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles