Pärnu linnavolikogu teeb kaotatud aega tasa

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu. Esiplaanil Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja linnasekretär Tiina Roht.
Pärnu linnavolikogu. Esiplaanil Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja linnasekretär Tiina Roht. Foto: Urmas Luik

Pärast kohalike omavalitsusorganite valimisi taas tööle hakanud Pärnu linnavolikogu luges täna Pärnu selle aasta teist lisaeelarvet, kehtestas järgmise aasta maamaksust vabastamise määrad ja lubas linnavalitsusel järgmisel aastal 50 miljoni krooni suuruse arvelduskrediidi võtta.


Lisaeelarve vastuvõtmine ebaõnnestus enne valimisi pärast seda, kui Reformierakond koos opositsiooniga selle vastu hääletas. Tüli põhjustas Keskerakonna kavatsus maksta Aida Partneritele Aida ja Põhja tänava lisatööde eest.



Uues lisaeelarve projektis enam tänavaehitusraha pole, küll vähendatakse sellega 2,2 miljoni võrra Pärnu selle aasta eelarvet. Enamik muudatusi on seotud haridustöötajate palgalangusega, samuti suurendatakse ühekordseid toimetulekutoetusi.



Linnavolinike küsimustele vastates ütles rahanduse abilinnapea Annely Akkermann, et 23. novembril prognoosis rahandusosakond Pärnu selle aasta eelarve puudujäägiks 85 miljonit krooni. Lisaeelarvega kulude kärpimiseks on aeg Akkermanni hinnangul juba liiga hiline, tasumata arveid hakatakse maksma 2010. aasta arvelduskrediidist.



Pärnakate maamaksusoodustused on järgmisel aastal samasugused nagu seni. Õigus toetust saada on pensionäridel ja represseeritutel, kui nad ei saa rendi- või üüritulu. Enne valimisi läks enampakkumiseks, kes pärnakatele rohkem soodustusi on valmis pakkuma.



Järgmise aasta lõpuks tasuda tulev kuni 50 miljoni krooni suurune arvelduskrediit võimaldab linnavalitsusel paremini majandada. “Aasta keskel tulevad maksed ühtlaselt, aga kulusid tuleb teha projektide kaupa. Jaanuaris hakatakse laenu kasutama eelmise aasta võlgade tasumiseks,” selgitas Akkermann linnavolinikele.



Eelnõu seletuskirja järgi on kuni 50 miljoni kroonise arvelduskrediidi eeldatav kulu (lepingutasu, intress) alla 625 800 krooni.



Lisaeelarve teiseks lugemiseks võidakse volikogu taas kokku kutsuda järgmisel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles