Seppik: me polnud Ühtse Venemaa kongressil päris omade seas

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakondlane Ain Seppik ütles, et partei delegatsioon eesotsas erakonna esimehe Edgar Savisaarega polnud Ühtse Venemaa kongressil «päris omas seltskonnas», sest Venemaa võimuparteilased nimetasid end konservatiivideks.

«Me polnud seal tegelikult päris omas seltskonnas, kui arvestada, et partei üks juhte Boriss Grõzlov kuulutas välja erakonna ideoloogia, mida nad ise nimetavad Vene konservatismiks,» rääkis riigikogu liige Seppik külaskäigust Peterburis toimunud Venemaa suurpartei kongressile. «Kui vaadata nende partnereid Euroopast, siis sobiks nendega pigem kokku IRL (Isamaa ja Res Publica Liit) või Reformierakond.»

Seppik lausus, et kongressil oli ühtekokku 36 välisdelegatsiooni. Ta lisas, et ühtegi poliitilist kohtumist keskerakondlastel kongressil ei toimunud.

«Kuna osa inimesi me tunneme, siis «tere» ikka ütlesime ja paar sõna rääkisime, kuid poliitilisi kohtumisi ei toimunud ja taolistel kongressidel neid ei toimugi,» sõnas Seppik. «Tegemist on viisakusvisiidiga, osalesime kongressil külalistena ja loomulikult ei saanud me seal ka sõna.»

Peterburis käinud delegatsiooni kuulusid erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu liikmed Ain Seppik ja Mailis Reps ning Savisaare nõunik Moonika Batrakova.

Mitmed teised Eesti parteid on Keskerakonda nende sidemete tõttu Ühtse Venemaaga ägedalt kritiseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles