Keskerakonna esindus sõidab Ühtse Venemaa kongressile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu septembris aset leidnud Moskva-visiidi käigus kohtus Edgar Savisaar ka Venemaa riigiduuma esimehe Boriss Grõzloviga.
Tänavu septembris aset leidnud Moskva-visiidi käigus kohtus Edgar Savisaar ka Venemaa riigiduuma esimehe Boriss Grõzloviga. Foto: Raepress

Keskerakonna delegatsioon sõidab täna Peterburi Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa kongressile.


Delegatsiooni kuuluvad erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu liikmed Ain Seppik ja Mailis Reps ning Savisaare nõunik Moonika Batrakova, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Raag.

Keskerakonna delegatsioon on külastanud kõiki erakonna Ühtne Venemaa kongresse alates koostööprotokolli sõlmimisest 2004. aastal

Savisaar külastas Moskva linnapea Juri Lužkovi kutsel Venemaad ka tänavu septembris. Selgi korral saatsid teda lisaks linnaametnikele Seppik ja Reps. Toona kohtus Savisaar muuhulgas Ühtse Venemaa juhtide - Venemaa riigiduuma esimehe Boris Grõzlovi
ja riigiduuma välissuhete komitee esimehe Konstantin Kossatšoviga.

Savisaare kohtumised leidsid Eestis tugevat vastukaja ning riigikogu väliskomisjon kutsus Keskerakonna esimehe oma kohtumistest aru andma. Esialgu lubas Savisaar seda teha pärast valimisi. «Ma olen veendunud, et kui ma sinna praegu läheksin, siis saaksime hulgaliselt süüdistusi, kuidas me kasutame riigikogu ära parteipoliitilistel eesmärkidel ja tõmbame riigikogu poliitikud kaasa valimiskampaaniasse,» ütles Savisaar septembris.

Novembri algul aga andis ta väliskomisjonile jälle põiklevaid vastuseid, soovitades neil kohtuda hoopis samuti Moskvas käinud Repsi või Seppikuga.

Väliskomisjoni esimees Sven Mikser kinnitas täna Postimees.ee'le, et komisjon ootab Keskerakonna juhti jätkuvalt oma istungile. «Me just eile arutasime seda, et nüüd kui valimised on läbi ja linnavalitsus paigas, tahaksime Savisaart näha. Tema eelmisest äraütlemisest jäi üles jäänud lubadus, et ta pärast valimisi tuleb kindlasti meie juurde,» meenutas Mikser.

Ta lisas, et komisjon ootab Savisaart kohtuma just tema kõrgetasemeliste Venemaa-kontaktide tõttu. «Me tahame temaga rääkida just seetõttu, et Eesti kontaktid nii kõrgel tasemel Venemaa poliitikutega on mõnevõrra piiratud ja kui temal neid sagedamini ette tuleb kui võibolla mõnedel ametlikel välispoliitika tegijatel, siis kindlasti võiks ta oma kogemusi jagada ja valgustada ka meid, millest sellistel kohtumistel räägitakse,» lausus Mikser.

«Ja lõpuks, et Savisaar ei saaks öelda, et kutse oli osa valimiskampaaniast. Väliskomisjon soovib temaga kohtuda ka pärast valimisi, kuigi ka meile ei meeldi, et mõni teema on juba nii palju jahtunud, enne kui me seda arutama saame hakata,» tõdes Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles