Politoloog: Eestis võrdub partei liialt propagandamasinaga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isiklik lähenemine valimispropagandas.
Isiklik lähenemine valimispropagandas. Foto: Urmas Nemvalts

Politoloog Leif Kalevi sõnul on Eesti erakondade areng viimastel aastatel seisma jäänud, mida näitab kas või seegi, et kiputakse mõtlema valimistele ja propagandale, unustades oma muud rollid.


ETV «Terevisiooni» saates esinenud Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi direktori Kalevi sõnul on erakonnad niivõrd keskendunud valimistulemusele, et jätavad tagaplaanile enda muud ülesanded, näiteks diskussiooni ja üldsuse harimise.

Imagopoliitika eelistamine sisupoliitikale on tema sõnul küll Euroopas laialt levinud, kuid Eesti eripära on, et ei teadvustata, et imagopoliitika on vaid üks osa poliitikast.

Tema hinnangul võib märgata, et kui kuni euroliitu pääsemiseni hoidsid Eesti poliitikud vägagi püüdlikult nina lääne suunas ja pingutasid paremuse suunas, siis hiljem on areng justkui seisma jäänud.

Kalevi sõnul on Eesti ühiskonna häda samas see, et poliitikuid kiputakse ainult kritiseerima ja nägema nende tegudes vaid halba, ning nii ei saagi neilt oodata midagi asjalikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles