Otepää uus vallavolikogu hülgab omavalitsuste liidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsuse uus koosseis (vasakult): Peeter Kangur, Aare Matt, Aivar Pärli, Mare Raid ja Ants Manglus.
Otepää vallavalitsuse uus koosseis (vasakult): Peeter Kangur, Aare Matt, Aivar Pärli, Mare Raid ja Ants Manglus. Foto: Erakogu

Neljapäeva õhtul toimunud Otepää vallavolikogu istungil tegi vallavanem Aivar Pärli teatavaks viieliikmelise vallavalitsuse uue koosseisu, mille volikogu 10 poolthäälega kinnitas. Ühtlasi otsustati välja astuda nii omavalitsuste kui ka linnade liidust.

Otepää vallavalitsuse liikmed on vallavanem Aivar Pärli kõrval Pühajärve kooli õpetaja ja teadur Peeter Kangur, endine abivallavanem Aare Matt, endine Otepää looduspargi direktor Ants Manglus ja Otepää turismiinfokeskuse juhataja Mare Raid.

Otepää vallavolikogu esimees on Jaanus Raidal ning volikogu aseesimees Jaanus Barkala.

Ühtlasi otsustati välja astuda ka Eesti Linnade Liidust ja Valgamaa Omavalitsuste Liidust.

Raidali sõnul oli väljaastumise üks põhjus omavalitsusliitude ja teiste taoliste liitude nõrk suutlikkus valitsusega suhtlemisel. Tema hinnangul on praegu väga suur vajadus uute struktuuride järele, mis riigiga suheldes võrdväärsed partnerid oleksid.

«Plaanis on luua ühine omavalitsuste liit Otepää naabervaldadega. Selles suhtes jätkuvad lähiajal läbirääkimised, mis jäid 2009. aasta jaanuaris pooleli,» sõnas Raidal.

Otsus omavalitsuste liidust välja astuda ei sündinud tema väitel kergelt.

«Meil oli kahju seda otsust teha, kuid arvestades praegust majanduslikku olukorda ning seda, et riik on tõsiselt kärpinud omavalitsuste rahakotti, tuli see langetada. See aga ei tähenda sugugi, et me ei soovi teha koostööd Valgamaa omavalitsuste ega Valga maavalitsuse kui riigi esindajaga,» selgitas volikogu esimees.

2009. aastal oli Otepää valla rahaline osalus Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevuses 342 000 krooni.

Otepää valla juhtimise võtsid pärast kohalikke valimisi üle kohalikud valimisliidud Meie Otepää, Otepää ning Mehed Ei Nuta.

Koalitsioonilepingule kirjutasid alla Aivar Pärli, Helle Kuldmaa, Silver Eljand, Ivari Viigimets ning Jaanus Barkala valimisliidust Meie Otepää, Jaanus Raidal, Aivo Pärn, Valdur Siilbek ja Peeter Holts valmisliidust Otepää ning Külli Uibo valmisliidust Mehed Ei Nuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles