Rohelised ootavad energia- ja kliimaagentuuri peatset asutamist

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido
Toomas Trapido Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu ja Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) liikme Toomas Trapido sõnul sõlmitakse tõenäoliselt hiljemalt detsembris leping, et suvel riigikogu poolt heaks kiidetud energia- ja kliimaagentuur saaks oma tööd alustada.

«Loodame, et enne riigieelarve vastuvõtmist detsembri alguses sõlmitakse leping majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ja Kredexi vahel ning selle lepinguga pannakse paika agentuuri õiguslik staatus,» lausus Trapido.

Ta lisas, et esialgu luuakse agentuur Kredexi suhteliselt sõltumatu allüksusena ning see võiks tulevikus välja kasvada täiesti iseseisvaks asutuseks.

Trapido sõnul saab agentuuri ülesandeks ühelt poolt konkreetsete energiaalaste projektide rahastamine ning teisalt kogu riigi energiapoliitika analüüsimie ja suunamine. Tänavuses riigieelarves on agentuurile juba eraldatud 86 miljonit krooni ning see kantakse agentuurile üle järgmisse aastasse.

Energiaalaste projektidena tõi Trapido välja elamute energiatõhususe parandamist läbi renoveerimiste ja küttemajanduse üleviimist taastuvkütustele. Raha nendeks projektideks peaks eelkõige tulema saastekvootide müügist ning Trapido sõnul peaks tuleva aasta eelarve kohaselt sealt riigile laekuma 500 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles