Rahvaliidu esimeheks kandideerivad Rüütli ja Sõerd

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu esimeheks kandideerivad Aivar Sõerd ja Karel Rüütli (paremal).
Rahvaliidu esimeheks kandideerivad Aivar Sõerd ja Karel Rüütli (paremal). Foto: Priit Simson

Rahvaliidu maakonna- ja linnaühendused esitasid 5. detsembril toimuvale erakonna kongressile partei esimeeste kandidaatideks Rahvaliidu senise juhi Karel Rüütli ning omaaegse rahandusministri Aivar Sõerdi.

Kui 17 maakonna- ja linnaühendust nägid esimehena jätkuvalt Rüütlit, siis viimasena sel nädalavahetusel koos käinud Harjumaa ühendus esitas talle konkurendiks Rahvaliidu juhatusse kuuluva Sõerdi.

Harjumaal elav ning sealse ühenduse liige Sõerd kinnitas täna Postimees.ee`le, et ta ei kavatse oma kandidatuuri taandada. Tema sõnul on see talle suur tunnustus, et Harju maakonnaühendus tema kandidatuuri üles seadis.

Rahvaliidu kongress koguneb Rüütli ja Sõerdi vahel erakonna esimeest valima 5. detsembril. Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet ütles, et Sõerdi ülesseadmine Harjumaa ühenduse poolt on täesti mõistetav.

Sarmeti sõnul on Rüütlil kongressil kindlasti eelis, sest teda on esitanud enamik Rahvaliidu piirkondi. Sarnet lisas, et kui üks kandidaatidest soovib oma nime tagasi võtta, siis ta saab seda teha alles kongressil.

Kui üks kandidaatidest loobub, siis kujuneb erakonna esimehe valimine usaldushääletuseks, kus ainus kandidaat peab saama rohkem poolthääli kui vastuhääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles