Ansip: Reformierakonna liikmetele pole keelatud annetusi tehtud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et on vestelnud Reformierakonna liikmete Jaanus Rahumäe ja Robert Antropoviga, kelle valimiskampaania rahastus on meedias palju tähelepanu pälvinud, ning on veendunud, et nad pole saanud mitte mingisuguseid keelatud annetusi.

«Kui aga ühel erakonna liikmel on vaidlus äriühinguga, kes väidab, et ta on sellele erakonna liikmele teenust osutanud, aga liige ei tunnista, et ta on teenuse saanud, ning keeldub selle eest maksmast, siis minu arvates on ka täiesti loomulik, et ta ei saa neid kellegi poolt väidetud kulutusi deklareerida, kui ta ise neid ei tunnista,» ütles Ansip intervjuus Postimehele.

«Kui see teine pool tõepoolest teab ja suudab tõendada, et ta on teenuse osutanud, siis pöördugu kohtusse. Millegipärast ta kohtusse pöördunud ei ole,» sõnas peaminister, lisades, et tema partei esimehena ei saa asjade selgitamiseks minna reklaamiagentuuri ja hakata seda uurima.

Ajakirjaniku küsimusele, kas ta saab Reformierakonna esimehena kinnitada, et erakonna kandidaatidele valimistel ei ole tehtud keelatud skeemiga annetusi, vastas Ansip: «Kindlasti mitte mingisuguseid keelatud annetusi.»

Pärast valimisi jõudis meediasse Rahumäe ja Antropovi konflikt võlgade sissenõudjatega, kes viitasid oma nõuetes, et riigikogu valimiste eel tehtud reformierakondlaste kampaaniat on rahastatud varjatult ja seadust rikkudes. Poliitikute kinnitusel on sellised süüdistused alusetud ja tegu on hoopis laimuga, mille avalikustamise ähvardusel üritati raha saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles