IRL soovib taastada Tallinna erahuvikoolide toetamise linnaeelarvest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallid IRLi valimispeol.
Õhupallid IRLi valimispeol. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon algatas Tallinna volikogus eelnõu, mille vastuvõtmise korral taastatakse erahuvikoolide toetamine linnaeelarvest.

Eraldised erahuvikoolidele katkestas keskerakondlik linnavõim tänavu 1. juulist, meenutas IRLi pressiteade.

Praeguseks on internetis antud 3243 allkirja pealinna erahuvikoolide toetuseks. Allkirja andnud leiavad, et olles võtnud erahuvikoolidelt ära linnapoolse pearaha, ei suhtu linnavõim kõikidesse lastesse võrdselt.

«Tallinna omavalitsus ei tohi jagada õpilasi kaheks – «meie» lapsed ja «need teised»,» lausus IRLi fraktsiooni liige Anneli Entson. «Kuigi erahuvikoolide õppurid on samuti tallinlased, kehtestas linnavolikogu sel suvel ebanormaalse korra, kus nende laste vanemad rahastavad oma maksudest esmalt munitsipaalhuviharidust ning seejärel tasuvad täies mahus oma lapse õpingud erahuvikoolis. Kõik Tallinna lapsed ja noored väärivad võrdset kohtlemist ning võimalusi enda arendamiseks, sõltumata õppeasutuse omandivormist.»

IRL peab oluliseks, et kui laps ei saa sisse linna muusikakooli - kuna kohti kõikidele ei jagu -, siis on tal teisi alternatiive muusikahariduse omandamiseks. Selline hariduskorraldus, kus osa haridusest jääb kättesaamatuks konkurssi mitteläbinute jaoks, süvendab ühiskonnas lõhesid ning on seetõttu taunitav. Ei tohi lasta kesta olukorral, kus lapsel jääb talle huvipakkuvasse ringi minemata vaid põhjusel, et munitsipaalhuvialakoolis ei jätkunud talle kohta ─ erahuvikool on aga tema vanematele ülejõukäiv.

«Pealinna erahuvikoolid vajaksid minimaalselt 6,5 miljonit krooni aastas,» sõnas Entson. «Võrdluseks, et Tallinna munitsipaalpolitsei selle aasta eelarve on 46,5 miljonit. Vähendades pelgalt 14 protsenti kulutusi sellele paramilitaarsele seltskonnale, leiame rahalised võimalused arendada meie laste loovust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles