Opositsioon tahab Ergma hinnangut reformierakondlaste rahastamisskandaalile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungite saal.
Riigikogu istungite saal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Parlamendi opositsioonisaadikud ootavad riigikogu esimehelt Ene Ergmalt moraalset hinnangut viimastel nädalatel välja tulnud informatsioonile, et 2007. aasta parlamendivalimiste kampaania rahastamisel kasutasid Jaanus Rahumägi, Robert Antropov ja Kristiina Ojuland annetusi juriidilistelt isikutelt kogusummas vähemalt 1 545 300 krooni.

Riigikogu valimiste seadus sätestab valimiskampaaniaks kasutatud vahendid, kus juriidilistelt isikutelt annetusi erakonnad vastu võtta ei tohi, vahendas SDE parlamendifraktsiooni pressiesindaja.

«28. oktoobri ajalehest Äripäev ilmneb, et endise riigikogu liikme Kristiina Ojulandi valimiskampaaniat rahastas OÜ Jatrimpan. Seejuures on eriti kahetsusväärne, et nimetatud firma kuulub endisele riigikogu kantselei töötajale ning Kristiina Ojulandi nõunikule Andrus Viksile. 1. novembri ajalehest Äripäev selgub, et riigikogu liige Robert Antropov on lasknud oma valimiskampaania ürituse eest tasuda Droom OÜ-l. 2. novembri ajalehe Äripäev andmetel rahastas riigikogu liikme Jaanus Rahumägi valimiskampaaniat Quelle OÜ,» on öeldud pressiteates.

«Parandamaks skandaalis kahjustunud riigikogu mainet ning hoidumaks selle tõsise eksimuse põhjal üldistuse tegemist, saatsid SDE, Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsioonid täna kirja riigikogu esimehele Ene Ergmale. Ergma on öelnud, et riigikogu maine eest seisavad kõik 101 saadikut, kuid kahjuks tehakse üldistusi mõne üksiku saadiku käitumise põhjal,» on öeldud teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles