Lahkuva linnapea premeerimine küttis kirgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue Rakvere linnavolikogu teine istung võttis üleeile ootamatu pöörde, kui kõne alla tuli lahkuva Rakvere linnapea Andres Jaadla premeerimine.

Lisaks seadusega ettenähtud hüvitisele kolme kuupalga ulatuses tegid üksteist linnavolinikku ettepaneku premeerida Andres Jaadlat heade töötulemuste eest samuti kolme kuu palgaga.

Ettepaneku vastu võtsid teravalt sõna sotside nimekirjas volikogusse pääsenud Roman Kusma ja Marti Kuusik, viidates majandussurutisele ning sotsiaalsele õiglusele.

Nende oponentideks olid volikogus reformierakonda esindavad Aleksandr Holst ja Ain Mets ning IRLi-poolne linnavolinik Heli Kirsi, kelle arvates oli Andres Jaadla panus linna arengusse võrreldamatult suurem kui tema premeerimiseks kuluv 160 000-170 000 krooni linna raha.

Istungi vaheajal jätkus vaidlus väljaspool istungisaali. Kui hääletamiseni jõuti, olid kired vaibunud ning 14 linnavolinikku olid premeerimise poolt, oma seisukoha juurde jäi ainsana vastu hääletanud Marti Kuusik.


Enne seda kulges istung ettekirjutatud stsenaariumi järgi.

Nagu võis eeldada, valiti Rakvere linnapeaks sotsiaaldemokraatide esinumber, endine abilinnapea Rannar Vassiljev. Kohal olnud 19 linnavolinikust andis tema poolt oma hääle tosin, viis oli vastu ning kaks sedelit kuulutati kehtetuks. Mõtlemisainet annab asjaolu, et koalitsioonil on volikogus 16 kohta.


Volikogu istungilt puudus IRLi liige Rainer Miltop, seega jäi vastsel linnapeal ilmselt koalitsiooni kolme liikme hääl puudu.

Opositsiooni linnapeakandidaat Andres Jaadla taandas ennast, viidates koalitsioonilepingule. Kinnitati ka uus linnavalitsuse koosseis, mis on viieliikmeline.

Lisaks linnapea Vassiljevile kuuluvad linnavalitsusse abilinnapeana jätkav Ain Suurkaev IRList ning uute liikmetena abilinnapea Kairit Pihlak SDEst ja lihtliikmetena Tiina Halling IRList ning Aivar Part reformierakonnast.

Lisaks üldjuhtimisele jättis vastne linnapea oma valdkonnaks rahanduse, Ain Suurkaev kureerib jätkuvalt majandust ning haridust ning nüüd ka planeerimist.

Kairit Pihlakule jäid kultuur, sport ja sotsiaalküsimused.

Seoses sellega, et osa volikogu liikmetest kinnitati linnavalitsuse koosseisu, tulevad nende asemel volikogusse asendusliikmetena Anne Nõgu IRList ja Martti Marksoo ning Tiina Pruler-Ild sotsiaaldemokraatlikust erakonnast.

Järgmisel volikogu istungil valitakse volikogu komisjonide esimehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles