Rahvaliidu Tallinna juht: Reiljani kohtuvaidlused lõhestavad erakonda

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Eestimaa Rahvaliit

Rahvaliidu Tallinna piirkonna juhi Lauri Läänemetsa hinnangul on partei endise pikaaegse esimehe Villu Reiljani kohtuvaidlused lõhkunud erakonna kahte leeri.

«Rahvaliidus ei ole kunagi olnud sotside, keski või IRLi leere. Meil on kaks hoopis teistsugust leeri,» märkis Läänemets oma blogis.

«Ühed, kes peavad erakonna probleemiks V. Reiljani kohtulugusid ning seda, et ta uutel juhtidel ei lase tööd teha,» kirjutas ta. «Teise leeri moodustavad need, kes arvavad, et V. Reiljanit ja Rahvaliitu tahetakse hävitada ning uued juhid ei saa oma ülesannetega hakkama.»

Läänemetsa hinnangul on näha, et palju keerleb ka praegu Reiljani ümber ning mõlemal seltskonnal on arvatavasti õigus. Tema sõnul pole Reiljani kohtulood siiski enam nii olulised erakonna maine mõjutajad, kui nad varem olid, sest ühiskonnas on vahepeal palju muutunud.

«Poliitikas otse ei räägita, väärtuseks peetakse võimet läbi lillede vihjata probleemidele ja neist ka aru saada,» kirjutas Läänemets. «Mulle meeldib otse rääkida, sellest saab vähemalt enamus inimesi aru ja ei pea pikalt heietama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles