Valimiskomisjon jättis üksikkandidaadi kaebuse läbi vaatamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taira Aasa.
Taira Aasa. Foto: Erakogu

Vabariigi valimiskomisjon jättis läbi vaatamata hiljutistel kohalikel valimistel Tallinnas üksikkandidaadina kandideerinud Taira Aasa kaebuse.


Taira Aasa esitas valimiskomisjonile kaebuse, milles vaidlustas Tallinna valimisjaoskonna nr 23 jaoskonnakomisjoni toimingud ning Tallinna linna valimiskomisjoni otsuse, millega jäeti tema taotlus rahuldamata, teatas vabariigi valimiskomisjoni sekretariaat.

Nimelt sai Aasa enda arvates kõnealusest valimisjaoskonnast eeldatust vähem hääli, millest ta järeldas, et jaoskonnakomisjon on eksinud häälte ülelugemisel.

Linna valimiskomisjon leidis, et hääletamissedelite teine ülelugemine oli korrektne ning ei pidanud seetõttu põhjendatuks Aasa taotlust häälte veelkordseks ülelugemiseks.

Kuna vabariigi valimiskomisjonile esitati kaebus seadust rikkudes hilinemisega, otsustas valimiskomisjon jätta kaebus läbi vaatamata. Vastavalt seadusele võib komisjoni otsuse kolme päeva jooksul edasi kaevata riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles