Allik pole Rahvaliidu tuleviku suhtes optimistlik

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Peeter Langovits.

Rahvaliidu ühe liidri Jaak Alliku sõnul ei hinda ta kõrgeks erakonna võimalusi 2011. aasta riigikogu valimistel head tulemust näidata ega pea õigeks partei volikogu otsust sotsidega läbirääkimisi mitte alustada.

«Volikogu liikmed arvasid, et Rahvaliidul on jõudu minna riigikogu valimistele, ületada künnis ja saada seal 10 või enam kohta,» kommenteeris Allik Rahvaliidu volikogu eilset otsust mitte alustada teiste parteidega läbirääkimisi. «Sotsioloogina pean ma seda vähetõenäoliseks.»

Postimees.ee küsimusele, kas ta volikogu otsust silmas pidades kaalub ka parteist lahkumist, vastas Allik, et kõigepealt ootab ta ära erakonna kongressi 5. detsembril ja seda, mida seal räägitakse.

Allik lausus samas, et kui volikogu plaan ei õnnestu ja Rahvaliit ei ületa riigikogu valimistel valimiskünnist, siis «see kurss ei aita kuidagi kaasa Rahvaliidu programmi täitmisele».

«Mina arvan, et Rahvaliidu programmiliste eesmärkide elluviimiseks oleks võinud võtta selgema kursi konkreetsele koostööle sotsiaaldemokraatliku erakonnaga (SDE),» märkis ta.

Alliku hinnangul on selge, et poliitikas hakkavad üha rohkem ilma tegema suured erakonnad ja Eestis neid üle nelja olema ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles