Paldiski volikogu esimeheks sai Kaupo Kallas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskis linnavalitsus.
Paldiskis linnavalitsus. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Paldiski linnavolikogu valis esmaspäeval esimeheks keskerakondlase Kaupo Kallase, seega jääb endise linnapea Jaan Mölderi juhitav valimisliit opositsiooni.


Kaupo Kallase poolt hääletas seitse ja tema vastaskandidaadi Jaan Mölderi poolt viis linnavolikogu liiget, ütles Paldiski linnasekretär Kuldar Salumets BNSile.

Paldiski linnavolikogu esimees Kaupo Kallas ütles BNSile, et linnas moodustavad koalitsiooni valimisliit Ühtne Paldiski ja Keskerakond, kellel on 13-liikmelises volikogus kuus kohta.

«Eks ta selline hanejalgadel asi ole, kui linnas on võimul koalitsioon, millel ei ole volikogus enamust. Kuid ei saa välistada, et koalitsioon laieneb veelgi mõne osapoole võrra,» lausus Kallas.

Paldiski linnapea kandidaat veel selgunud ei ole. Kallase sõnul on küll üks inimene olemas, kuid tema esitamine linnapeakandidaadiks ei ole veel selge, seetõttu ei soovinud ta tema nime välja öelda. Ta märkis, et välistatud ei ole ka konkursi väljakuulutamine linnapea leidmiseks.

Järgmine Paldiski linnavolikogu istung toimub esmaspäeval, 16. novembril ning sellel istungil selgub uus linnapea või linnapea leidmiseks konkursi väljakuulutamine.

Paldiskis võitis 18. oktoobril toimunud valimised senise linnapea Jaan Mölderi moodustatud valmisliit Meie Kodu Paldiski Pakri, mida toetas 33,18 protsenti hääletanutest.

Sadamaärimees Aleksei Tšuletsi moodustatud valimisliitu Ühtne Paldiski toetas 32 protsenti, Keskerakonda 8,15 protsenti, valimisliitu Uus Laine 6,63 protsenti ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 6,52 protsenti hääletanutest.

Paldiski 13-kohalises volikogus sai valmisliit Meie Kodu Paldiski Pakri viis, Ühtne Paldiski viis, Keskerakond ühe, Uus Laine ühe ja SDE ühe mandaadi.

Paldiski linna saatsid valimiste eel mitmed skandaalid.

Septembri alguses kirjutas Eesti Päevaleht, et paari kuuga on Paldiskis iga seitsme valija kohta lisandunud üks uus inimene, lähenevad valimised kergitasid elanike arvu umbes 250 inimese võrra.

Paldiski linnapea Jaan Mölder esitas artikli peale Põhja ringkonnaprokuratuurile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks, milles meer viitas valimiste eel linna elanikkonna arvukuse kahtlaselt kiirele suurenemisele.

Prokuratuur leidis, et Mölderi avalduses toodud andmetest ei nähtu praegu kuriteo koosseisu ning seega puudub alus ka kriminaaluurimise käivitamiseks.

Valimiste nädalal oktoobri keskel eelhääletuse ajal pidas politsei Paldiskis kinni kaks meest, kes pakkusid esialgsetel andmetel konkreetse kandidaadi poolt hääletamise eest raha.

Postimees on väitnud, et häälte ostmine võis toimuda Paldiski linnapea Jaan Mölderi kasuks, kes ise peab toimunut konkurentide mänguks tema maine kahjustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles