Sotsid tõid Roheliste esindaja Tartu volikogu komisjoni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Mardiste
Peep Mardiste Foto: Pm

Tartu linnavolikokku kuuluvad sotsiaaldemokraadid otsustasid eile mehitada ühe oma kohtadest volikogu linnamajanduskomisjonis Roheliste erakonna Tartu piirkonnajuhi Peep Mardistega.


Volikogu sotsiaaldemokraatide juht Tõnu Ints märkis Tartu Postimehele antud selgitustes, et kuni pooled volikogu komisjonidesse kuuluvatest isikutest ei pea olema volikogu liikmed. Tihti on nad oma ala eksperdid või arvamusliidrid. «Püüame tekkiva koalitsiooni tühimikud täita,» põhjendas Ints sellist otsust.



Ints tunnistas, et rohelised tundsid linnamajanduskomisjoni töö vastu huvi ning sotsiaaldemokraadid kaasavad hea meelega rohelised nii tugeva jõuna linnatranspordi kaasajastamisse.



Sotside juht lisas, et roheliste väljajäämine volikogust oli nii napp, et nende head mõtted ja tegutsemisind peavad saama asjaliku väljundi. «Pole loogiline, et neist vaid sada häält rohkem saanud Rahvaliit troonib raekojas ja rohelised maetakse täiesti maha.»



Täna esitab sotsiaaldemokraatlik fraktsioon volikogule roheliste algatusel valminud eelnõu spetsiaalse keskkonnakomisjoni loomiseks Tartu linnavolikogus. «Erilist lootust, et see läbi läheb, muidugi ei ole,» tunnistas Ints ja viitas, et valitsev koalitsioon räägib küll igal sammul avatusest ja koostööst, ent tegelikkus on midagi muud.



Volikogu komisjoni liikme tasu on 300 krooni iga koosoleku pealt. Koos käivad komisjonid keskmiselt üks-kaks korda kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles