Kreitzberg: sotsid pole lõhki

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid Jüri Pihl (paremalt) ja Peeter Kreitzberg astusid eelmisel reedel lootusrikkal sammul Tallinnas Poska maja poole, kus algasid läbirääkimised Keskerakonnaga Tallinna võimu jagamise küsimuses.
Sotsid Jüri Pihl (paremalt) ja Peeter Kreitzberg astusid eelmisel reedel lootusrikkal sammul Tallinnas Poska maja poole, kus algasid läbirääkimised Keskerakonnaga Tallinna võimu jagamise küsimuses. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg kinnitas, et koalitsiooni tegemise järel Tallinnas Keskerakonnaga pole sotside erakond lõhki, vaid meedias leiavad kajastust lihtsalt üksikute valjuhäälsete opositsionääride seisukohad.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna volikogu liige Indrek Raudne ütles ETV saates «Foorum», et teda häiris uues koalitsioonileppes enim retoorilise sõnavahu hulk.

Ta rõhutas, et Tallinn on oma laenukoormusega viimase piirini läinud ning enam ei ole võimalik tulude-kulude miinust laenurahaga kinni katta.

«18. oktoober (valimistepäev - toim.) on läbi, räägime nüüd asjadest nii, nagu nad on,» sõnas keskerakondlane Mailis Reps ning lisas Raudsele, et laenuressurssi on linnal veel küllalt.

Kreitzberg tõdes, et pöördumisi riigi poole tekib nüüd üha rohkem, kuna Tallinnas ja Toompeal on võimul erineva maailmavaatega koalitsioonid, mille arusaamad ühiskonna toimimisest erinevad tuntavalt.

Saate esimesele küsimusele, kas toetate uut koalitsiooni, vastas jaatavalt 53,6 ja eitavalt 46,4 protsenti 2537 helistajast.

Raudne ei pidanud reaalseks lubadust asuda tegelema Tallinna Vee tagasiostmisega, kuna peaeguses majandusolukorras pole selleks lihtsalt vahendeid.

«Reaalne võimalus monopolidevastast võitlust pidada on toetada parlamendis vastavat seaduseelnõud, millega monopolide hindu kontrolli alla saada,» sõnas ta.

Reformierakondlase Remo Holsmeri sõnul on praeguses majandusolukorras piinlik kuulata jutte 30-35 miljonit krooni maksma minevast Tallinna televisiooni käivitamisest.

Mailis Reps lubas, et televisiooni tegemine on palju odavam, kui teha seda moodsates meediumites nagu internet. Tema sõnul ei kujuneks sellest propagandakanalit, vaid linnavõimu tegemistest informeerija.

Teisele saateküsimusele, kas Tallinna Vesi tuleks tagasi osta, vastas jaatavalt 87,4 ja eitavalt 12,6 protsenti 705 helistajast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles