Koigi vald jääb opositsioonita

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg.
Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg. Foto: Anu Ansberg

Eestis on viis-kuus omavalitsust, kus valimiste järel klassikalist koalitsiooni ja opositsiooni ei tekigi - näiteks Koigi vallas Järvamaal.

Koalitsioonikõnelused Koigi vallas ei läinud sugugi libedasti, sest Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peakorterist tuli kindel käsk suruda valimised võitnud Reformierakond opositsiooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aktuaalne kaamera» küsis sotsiaaldemokraadist vallavolikogu liikmelt Jaanus Alliksoolt, kas vastab tõele, et läbirääkimistesse sekkusid ka SDE esimees Jüri Pihl ja keskerakondlame Kersti Sarapuu, kes sai Paide linnapeaks.

«Kersti Sarapuu kohta ma tean, et tema otseselt mind või meie nimekirja ei surunud aga Jüri Pihl helistas küll korra ja soovitas kuulata meie piirkonna esimeest,» vastas Alliksoo.

Eestis on näited, kus opositsioonita vald hakkab lõpuks kreeni kiskuma, kuid Koigi koalitsioonipartnerid säärast kartust ei jaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles