Võru uus linnapea teenib eelkäijatest vähem

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Viitkin
Anneli Viitkin Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna valis Võru linnavolikogu linnapeaks valiti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Anneli Viitkin. Meeri palgaks määras volikogu  29 200 krooni kuus, mis on väiksem ka näiteks neli aastat tagasi linna juhtinud Ivi Eenmaa omast.


Tänavu aprillis kirjutas LõunaLeht, et Kagu-Eesti linnapeadest saab suurimat palka Võru meer Kersti Kõosaar, kelle aastane teenistus ulatus 456 000 kroonini. Kuus sai Kõosaar ligi 38 000 krooni.



Neli-viis aastat tagasi hurjutas ajakirjandus ebaproportsionaalselt kõrge palga pärast toonast linnapead Ivi Eenmaad, kelle töötasu kerkis lühikese ajaga 18 000 kroonilt 32 400 kroonini.



Tänase linnavolikogu otsusega on Võru linnapea palgaks 29 200 krooni kuus, abilinnapeade palgaks 24 800 krooni kuus.



Anneli Viitkini kandidatuuri seadis üles Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Rahvaliidu ning Isamaa ja Res Publica Liidu nimel Hasso Ploomipuu. Vastaskandidaate ei esitatud. Viitkini kandidatuuri toetas 13 saadikut ja 8 saadikut jäi erapooletuks.



Viitkin on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna, lisaerialaks pedagoogika. Lisaks on ta läbinud Tallinna Tehnikaülikooli haldusjuhtimise kursuse. Ta on töötanud Võru huvikojas treenerina ja Tartu Ülikoolis vabaaine õppejõuna. Viimaseks töökohaks oli Lasva vallas abivallavanema koht.



Viitkin on abielus, peres kasvab 8-aastane tütar ja 5-aastane poeg.



Uus meer rõhutas oma kõnes koostöö vajalikkust kõigi osapooltega. «Pöörame rohkem tähelepanu kogu linnarahva ja maakonnaga avatud suhtlemisele. Oluline on, et kõik Võrumaa omavalitsused oleksid partnerid Võru linna arendamisel tugevaks maakonna- ja ettevõtluskeskuseks,» sõnas Viitkin.



Linnavolikogu kinnitas ametisse ka linnavalitsuse, kuhu kuulub lisaks linnapeale ka kolm abilinnapead. Abilinnapeadeks valiti Kristjan Võrno (Isamaa ja Res Publica Liit), Mäidu Helistvee (Keskerakond) ja Inge Järvpõld (Sotsiaaldemokraatlik Erakond).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles