Raudne: sotsidest saavad K-karavani reisisaatjad

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

IRLi Tallinna volikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse hinnangul saavad sotsidest vaid Keskerakonna kaasajooksikud, kellele jääb vastutus ebaõnnestumiste korral.

«On ilmselge, et leping on kasulik just Keskerakonnale, kes sotside häälte asemel vajab kaasvastutust, rääkimata partneri nõrgestamisest koostöö sildi all,« sõnas Isamaa ja Res Publica liidu fraktsiooni esimees Indrek Raudne. «Ilmselt hakkab paljureklaamitud uus poliitiline kultuur pealinnas nägema välja nii, et ühed teevad ja teised vastutavad.»

Raudne meenutas, et sotside esimees nõudis veel mõni aeg tagasi pealinna päästmise programmi ja tuntud staarblogija uputas meediaruumi kirjutistega linnakassa katastroofilisest seisust.

«Valimiste eel lubasid sotsid lõpetada ka lauspropaganda ja puhastada linnavalitsuse parteitöötajatest. Nüüd saame näha, kuidas meediaspets Juske käivitab munitsipaaltelevisooni ja Mupo ülemkomissar Pihl võtab linna palgale üha uusi normanneid,» lausus Raudne. «K-karavan liigub edasi oma harjumuspärast rada ja sotsid koos nendega. On kahju, et teatud inimesed SDE-st ei pea lugu endast ega oma erakonnast, võttes endale vabatahtlikult reisisaatja vaikiv-mõttetu rolli.»

IRL taunib viimastel päevadel kujunenud olukorda, kus läbirääkimised on tähendanud peamiselt sotsiaaldemokraatidele sobivate ametikohtade otsimist, manööverdamist ja leidmist. Samas pole avalikkuse ette jõudnud midagi seoses Tallinna praeguse põhiprobleemiga - kuidas päästa linn pankrotist ja kuidas katta miljardi krooni suurune auk järgmise aasta eelarves.

Raudne ütles, et IRLi hinnangul kubiseb äsja avalikustatud Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide vaheline leping sisutühjadest lubadustest kõikvõimalike elualade arendamise ja parendamise osas. Teisalt jällegi on lepingus hulgaliselt igasuguse rahalise katteta utoopilisi ja Tallinnale selgelt ülejõu käivaid projekte - näiteks linnavalitsuse uue hoone rajamine, massiivne elamuehitus ja kiirtramm.

«Rohkete soovunelmate kõrval pole sõnagi, milliseid valdkondi linnaeelarve tulude paratamatu languse juures üritatakse säästa ja kuidas Tallinn üleüldse kavatseb eelolevatel aastatel ots-otsaga toime tulla,» rõhutas Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles