Enamik Põlva valimisplakatitest soditi täis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisreklaame soditakse ka Tallinnas.
Arvo Sarapuu valimisreklaamid Nõmmel.
Valimisreklaame soditakse ka Tallinnas. Arvo Sarapuu valimisreklaamid Nõmmel. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel sodis poliitikahuviline tänavakunstnik täis enamiku Põlva valimisplakatitest, püüdes kohati olla humoorikas, kuid enamasti sõimates kandidaate lihtlabaselt jobuks või Hitleriks.

Kohalikud elanikud ütlevad, et kuigi näopiltidega plakatid on maksumaksja raha muttaviskamine, on tegu inetu vandaalitsemisega, kirjutab Õhtuleht. Põlva vandaalil poliitilisi eelistusi ei ole - soditud on nii Reformierakonna kui ka Keskerakonna kandidaatide plakateid.

Põlva vallavolikogu esimees Janno Rüütle lausus, et poliitik peab olema külma kõhuga, kuid mõistagi on avalik solvang ebameeldiv. «Politseist pöörduti minu poole ja küsiti, kas soovin juhtunu kohta avalduse esitada,» ütles Rüütle ja lubas avalduse teha alles siis, kui välja vahetatud plakatid uuesti täis soditakse.

Üle vabariigi välireklaame paigaldavast osaühingust JCDecaux Eesti öeldi Õhtulehele, et plakateid ei sodita mitte ainult valimiste ajal. Reformierakonna Võru kontori arendusjuht Kairi Luik ütles, et mujal Lõuna-Eestis ei ole taolisest sodimislainest kuulda olnud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles