Kesklinna asevanemast saab siseministeeriumi asekantsler

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Sarnet.
Kaia Sarnet. Foto: Peeter Langovits

Kauaaegne Tallinna kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet asub homsest tööle siseministeeriumi asekantslerina.


«Minust saab rahvastiku ja regionaalala asekantsler,» kinnitas Sarnet Postimees.ee'le. Ta ei tahtnud uuest ametist enne tööleasumist lähemalt rääkida, lausudes vaid,et hakkab muuhulgas tegelema regionaalhalduse, regionaalpoliitika ning maavalitsuste ja haldusreformi temaatikaga. Samuti rahvastikuregistri, planeeringute osakonna ja veel mitme asjaga.

Sarnet töötas kesklinna vanema asetäitjana kümmekond aastat. 2005. aastal pakkus tollane regionaalminister Jaan Õunapuu Sarnetit Harju maavanemaks, kuid Harjumaa omavalitsuste liidu volikogu ei toetanud tema kandidatuuri. Tookord sai maavanemaks üle-eelmisel nädalal ametist vabastatud Värner Lootsmann.

Sarneti ametikoht kesklinna valitsuses jääb esialgu tühjaks. «Asi käib ikka sedapidi, et kõigepealt pannakse ametisse kesklinna vanem ja seejärel asetäitjad,» ütles linnaosa avalike suhete nõunik Ivo Parbus. Linnavalitsus vabastas seoses hiljutiste kohalike valimistega eelmisel nädalal ametist kõik Tallinna linnaosade vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles