Viisitamm vabaneb linnapea ametist alles 19. novembril

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu uus võimuliit kavatseb Toomas Kivimägi linnapeaks valida ja uue linnavalitsuse ametisse kinnitada 19. novembril, neljapäeval toimuval volikogu istungil tegeldakse volikogusiseste küsimustega.


Kuigi riigikogu võttis eelmisel neljapäeval vastu avaliku teenistuse muutmise seaduse, mis lubab ametist lahkuvatel maavanematel linnapeaks hakata, on Kivimägi endiselt Pärnu maavanem. Maavanema vabastab ametist vabariigi valitsus ja ta ei saa seda teha enne, kui Riigi Teatajas avaldatud seadus on kümne päeva jooksul jõustunud.

Neljapäeval kogunev Pärnu linnavolikogu moodustab komisjonid, valib neile esimehed ja muudab volikogu liikmete hüvitusi.

Seni sai Pärnu linnavolikogu esimees abilinnapeadega võrdselt 39 267 krooni kuus ja oli ametis iga päev. Volikogu uueks esimeheks valitud Cardo Remmel ei hakka iga päev tööl käima ja talle makstakse volikogu ülesannete täitmise eest hüvitist.

Neljapäeval arutlusele tuleva eelnõu järgi on see 12 500 krooni kuus.
Volikogu lihtliikmeid tasustati seni sajakroonise tunnitasu alusel, peale selle said soovijad aastase parkimisloa. Neljapäeval tahetakse vastu võtta otsus määrata volikogu lihtliikmete kuutasuks 1000 ja komisjonide esimeeste kuutasuks 2500 krooni.

“See oleks kõik. Ei mingeid parkimislube ega muid soodustusi. Kindel kuutasu lihtsustaks administeerimist,” selgitas Remmel.

Volikogu aseesimehi tasustataks nagu teisi volikogu liikmeid: komisjoni juhtimise eest 2500, muidu 1000 krooni kuus.

Linnapea valimise ja linnavalitsuse kinnitamise juurde kavatseb volikogu alles 19. novembril tulla. Siis on Kivimägi tõenäoliselt maavanema ametist prii.

Senise linnapea, keskerakondlase Mart Viisitamme sõnul on ebaharilik, et vana linnavalitsus linnaelu muutvate otsuste eelnõusid ette valmistab ja istungil kaitseb. “Opositsioonina peaksime neid hoopis kritiseerima,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles