Jõgeva linnavõim sõlmib esmaspäeval koalitsioonilepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva koalitsioonilepingu järgnevaks neljaks aastaks sõlmivad Reformierakonna ja IRL-i esindajad Betti Alveri muuseumis.
Jõgeva koalitsioonilepingu järgnevaks neljaks aastaks sõlmivad Reformierakonna ja IRL-i esindajad Betti Alveri muuseumis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sõlmivad Jõgeval koalitsioonilepingu, kuna leidsid, et mõlema partei valimisprogrammid on üksteisele lähedased.


Jõgeva ametisoleva meeri Kalmer Laini sõnul arutas Reformierakonna piirkonna juhatus enne valimisi erinevaid variante koalitsioonilepingu sõlmimiseks. «Arvestades programmide lähedust tegime pärast valimistulemuste selgumst esimesena Isamaa-ja Res Publica Liidule ettepaneku koalitsiooni loomiseks.»



IRL nimekirjas linnavolikogusse kandideerinud Jõgeva haigla ravijuht Kalle Piiskoppel tunnistas, et Reformierakonna seisukohad olid vastuvõetavad, mistõttu suhtuti ettepanekusse koalitsiooniläbirääkimisi alustada postitiivselt.



19-liikmelises Jõgeva linnavolikogus sai Reformierakond 8 ning Isamaa ja Res Publica Liit 3 mandaati. Koalitsioonilepingu järgi kuuluvad oravaparteile linnapea ja volikogu esimehe ametikoht, millele kandideerivad senine linnapea Kalmer Lain ja arst-kirurg Meelis Pauklin.



Isamaa ja Res Publica Liit saab endale hariduse-kultuuri- tervishoiu ja sotsiaalküsimustega tegeleva abilinnapea, volikogu aseesimehe ja ühe linnavalitsuse liikme koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles