Korruptsioonivastane komisjon hakkab KOVide reklaamikampaaniaid vaagima

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel.
Karin Tammemägi kepikõnnikampaania reklaam Stroomi rannahoonel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon otsustas täna konsensuslikult hakata arutama küsimusi seoses kohalike omavalitsuste korraldatud reklaamikampaaniatega.

Arutamise aluseks on avalike vahendite võimalikud korruptiivsed kasutamise juhtumid Põhja-Tallinna linnaosa vanema Katrin Tammemäe reklaamide, Tallinna linnapea Edgar Savisaare tervisespordi kampaania «Tallinn liigub» ning Tartu linnapea Urmas Kruuse reklaami Tartu triatlonil puhul, teatas riigikogu pressiteenistus.

Lisaks otsustas komisjon küsida ekspertidelt arvamusi, teostada järelepärimisi reklaamkampaaniate tellijatelt ja sündmuste korraldajatelt ning uurida, kuidas toimus kampaania sisuline rahastamine.

«Komisjon soovib arvamuse kujundamisel olla võimalikult objektiivne, kuulates ära erinevate spetsialistide seisukohad. Komisjon ei taha hinnanguid anda valimiseelsel perioodil, sest seda võib käsitleda kui osa valimisvõitlusest, mis ei ole kindlasti erikomisjoni eesmärgiks,» ütles korruptsioonikomisjoni esimees Andres Anvelt. 

Komisjoni eesmärk on jõuda hinnanguteni antud konkreetsete juhtumite osas ja samuti kujundada välja üldine seisukoht avaliku vahendi korruptiivse kasutamise suhtes.

 Arutamise aluseks on korruptsioonivastane seadus, mille §3 lõige 1 punkt 2 ütleb: ametiisikul onkeelatud avaliku vahendi korruptiivne kasutamine. Sama seaduse§5 lõige 2 ütleb, et avaliku vahendi korruptiivne kasutamine on ametiisiku poolt ametikohustust rikkudes avaliku ülesande täitmiseks mõeldud materiaalse või muu ressursi kasutamine ametiisiku enda või kolmanda isiku huvides, kui see toob kaasa avaliku huvi seisukohast ebavõrdse või põhjendamatu eelise ametiisikule või kolmandale isikule.

 Korruptsioonivastase komisjoni liikmed on Liisa-Ly Pakosta (aseesimees), Rein Aidma, Lauri Laasi, Peeter Laurson, Meelis Mälberg, Aivar Riisalu ja Helmen Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles