Toomla: Hardo Aasmäe ei päästa Vaba Tallinna Kodanikku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla
Rein Toomla Foto: Toomas Huik

Sel nädalavahetusel välja käidud värskeim Tallinna linnapea kandidaat – Vaba Tallinna Kodaniku Hardo Aasmäe – on küll valimisliidu kohta kõva nimi, kuid sellest hoolimata ei pruugi liit ületada, hindab Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla.

Aasmäe on oma kogemuspagasi, tuntuse ja sõnaseadmisoskusega täiesti arvestatav nimekirja esinumber, kuna tegemist on kunagise linnapeaga, ütles Toomla ERR Uudistele.

«Vähemasti on ta kogu aeg avalikus elus osalenud, tal on kogemusi, veenmisjõudu ja sõnaseadmisoskust,» põhjendas politoloog.

Samas oleks Aasmäe häältesaak Toomla hinnangul parem juhul, kui Tallinnas korraldataks linnapea väljaselgitamiseks otsevalimised, nagu on kombeks Poolas ja mõnes Suurbritannia linnas – siis oleks Hardo Aasmäe Edgar Savisaarele päris korralik konkurent, kuigi tõenäoliselt ei võidaks ta ka siis, rääkis politoloog.

Toomla arvates on Vabale Tallinna Kodanikule ja teistele valimisliitudele seekordsetel kohalikel valimistel künnise ületamine üsna raske väljakutse, sest võrreldes nelja aasta taguse ajaga on suurerakonnad pannud oma nimekirjad välja aina rohkemates omavalitsustes ning lisaks kandideerib Aasmäe valimistel Lasnamäel, pistes rinda Keskerakonna juhi Edgar Savisaare endaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles