Tallinnas kandideerib neli IRLi ministrit

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu.
Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu. Foto: Andres Haabu

Isamaa ja Res Publica Liit kinnitas täna toimunud valimiskonverentsil enda programmi ja esinumbrid kohalikeks valimisteks Tallinnas, IRLi nimekirjas kandideerivad pealinnas siseminister Ken-Marti Vaher, majandusminister Juhan Parts, kaitseminister Urmas Reinsalu ja regionaalminister Siim Kiisler.

IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross kandideerib Kesklinna linnaosas.

Riigikogu liikmetest kandideerivad IRL-i nimekirjas Tallinnas teiste seas Sven Sester, Reet Roos, Erki Nool, Liisa Pakosta, Juku-Kalle Raid ja Mart Nutt.

IRLi pressiesindaja Kaido Kukk ütles Postimehele, et kokku paneb erakond Tallinnas välja 200-300 inimesest koosneva valimisnimekirja. Kandideerijate lõplik nimekiri selgub järgmise nädala alguses.

IRLi Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi sõnul on  IRLi jaoks Tallinnas esmatähtsad aus ja läbipaistev linnajuhtimine, tasuvad töökohad ja perede elukvaliteedi tõstmine.

«Meie programmi  eesmärk on  muuta Tallinn taas elamisväärseks Euroopalikuks pealinnaks, mis on Läänemere piirkonna majanduskeskus. Teeme Tallinnast atraktiivse ja avatud ettevõtluskeskkonnaga linna, mis toob majandusse elujõudu ja loob korraliku palgaga töökohti. Aeg on pöörata rahvuslik majandus kasvule,» rääkis Kross.

Krossi sõnul muudab IRL Tallinna peresõbralikuks linnaks, kus lasteaia ja põhikooli kohad on jalutuskäigu kaugusele kodust ja iga Tallinna laps saab käis huviringis. Selleks tuleb tema sõnul kaotada lasteaiajärjekorrad ja luua Tallinnas 2000 uut lasteaiakohta.

Kross toonitas, et IRL muudab linnajuhtimise Tallinnas ausaks ja läbipaistvaks. «Keskerakonna korruptiivne linnajuhtimine läheb ekspertide hinnangul igale Tallinna perele maksma 1000 eurot aastas. Omade ringkäendus tuleb lõpetada ning linnaametnikud tuleb vabastada igasugusest parteilisest survest. Meil on seitsmepunktine tõhus plaan korruptsiooni lõpetamiseks Tallinnas,» rääkis Kross.

IRLi Tallinna linnaosade esinumbrid on:

Haabersti

1.  Ken-Marti Vaher

2. Hendrik Agur

3. Andres Luus

Kesklinn

1. Eerik-Niiles Kross

2. Sven Sester

3. Toivo Jürgenson

Kristiine

1. Tarmo Kruusimäe

2. Reet Roos

3. Elle Kull

Lasnamäe

1. Erki Nool

2. Juku-Kalle Raid

3. Reet Trei

Mustamäe

1. Juhan Parts

2. Mart Nutt

3. Madis Kübar

Nõmme

1. Urmas Reinsalu

2. Siim Kiisler

3. Andres Öpik

Pirita

1. Kalev Vapper

2. Lagle Parek

3. Madis Päts

Põhja-Tallinn

1. Liisa Pakosta

2. Yoko Alender

3. Nelli Kalikova

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles