Vaba Tallinna Kodanik valis linnapeakandidaadiks Hardo Aasmäe

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pidas valimisliit Vaba Tallinna Kodanik (VTK) üldkoosoleku, kus kinnitas linnapeakandidaadiks majandusgeograaf Hardo Aasmäe, volikogu esimehe kandidaadiks valimisliidu juht Karli Lamboti. Kinnitati ka valimisnimekiri ning programmilised ideed.

Tuntumatest nimedest on valimisliidus üles astumas Andrei Hvostov, Brit Kerbo, Mart Soidro, Karli Lambot, Jevgeni Krištafovitš, Arvo Valton (Vallikivi) ja Dagmar Lamp. Valimisliidu nimekirja esinumbriks kinnitati Pirita linnaosas tegutseva Mähe seltsi juht Erik Vest.

VTK programmi kolm põhivaala on et Tallinn vajab avatumat, kaasavamat ja kodanikulähedasemat juhtimist, avatumat ja kaasaegsemat linnaplaneerimist ning peab olema parem elupaik lastega peredele.

Hardo Aasmäe oli Tallinna linnapea aastatel 1990-1992.

«Kui 90ndate alguses pidin linnapeana lammutama nõukogude süsteemi, siis hetkel vajab stagneerunud linnavalitsemine taas uusi tuuli ja liigselt poliitiline linnajuhtimise süsteem ilmselgelt depolitiseerimist. Aeg on juhtimine uuele põlvkonnale üle anda ja olen neile appi tulnud,» ütles linnapeakandidaat Hardo Aasmäe.

«Tallinna linnajuhtimine tuleb detsentraliseerida ja muuta apoliitiliseks, et linnakodanikud koos asumiseltsidega saaksid rohkem otsustusõigust ja kaasarääkimise õigust linna asjades. Linna poliitiline juhtimine peaks jääma aga volikokku. Selle eest me seisame,» selgitas Karli Lambot.

«Ülelinnalise nimekirja esinumbriks saamine on selge signaal, et kohaliku kogukonnaga peab linnavalitsemisel arvestama ja kogukondlikke algatusi tuleb tugevamini toetada. Mul on hea meel seista Tallinna asumiseltside visiooni elluviimise eest,» ütles Erik Vest.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik koondab aktiivseid kodanikuaktiviste ja tuntud ühiskonnategelasi ning vabu kodanikke. Valimisliit paneb Tallinnas välja täisnimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles