Erakondade rahastamise kontroll pole piisavalt tõhus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kontroll erakondade rahastamise üle ei ole piisavalt tõhus, kui seda teevad parlamendipoliitikud ise, arvavad nii Euroopa Nõukogu korruptsioonivastaste riikide ühendus GRECO kui ka Eesti eksperdid.


Erakondade rahastamise probleemidest on räägitud aastaid ning viimase nädala jooksul on ajakirjandus rääkinud kolme reformierakondlase kahe aasta taguste Riigikogu valimiste kampaania rahastamise küsitavustest, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Justiitsministeeriumis on valmimas erakonnaseaduse muudatused, mis puudutavad ka erakondade rahastamist. Tallinna Tehnikaülikooli avaliku õiguse professori Ülle Madise sõnul on jäänud reguleerimata see, kas piirangud, mis kehtivad erakonnale, kehtivad ka kandidaadile, kes kandideerib erakonna nimekirjas,

Madise sõnul on lahendamata ka küsimus, kes vastutab erakonna nimekirjas kandideerinud inimese isikliku kampaania aruannete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles