Kook: Pihl keelas sotsidel AKsse minna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid Jüri Pihl (paremalt) ja Peeter Kreitzberg astusid eelmisel reedel lootusrikkal sammul Tallinnas Poska maja poole, kus algasid läbirääkimised Keskerakonnaga Tallinna võimu jagamise küsimuses.
Sotsid Jüri Pihl (paremalt) ja Peeter Kreitzberg astusid eelmisel reedel lootusrikkal sammul Tallinnas Poska maja poole, kus algasid läbirääkimised Keskerakonnaga Tallinna võimu jagamise küsimuses. Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu uudistejuht Urmet Kook leidis, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl juhib parteid, nagu ta omal ajal juhtis kaitsepolitseid.

«Kui me kutsusime vahetult pärast valimisi Jüri Pihli «Aktuaalse kaamera» stuudiosse esinema, ta keeldus ja keelas ka teistel Tallinna võimuläbirääkimistel osalevatel sotsiaaldemokraatidel saatesse minna,» rääkis Kook Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Erakonnas valitseb kolm erinevat suhtumist. Üks on «A-klassi töötud», kes praegu läbirääkimisi peavad, kes on väga pragmaatilised ja kes vajavad töökohti; lisaks erakonnakaaslased, kellele on tööd vaja. Kes vaatavad läbirääkimisi läbi isiklike eelistuste prisma,» nentis Kook.

«Teine seltskond on sellele vastanduv grupp, kes istuvad riigikogus, kelle suust on tulnud signaale, et koalitsiooni sünni korral võidakse minna nn. «majoneesimeeste» hulka, ehk täiendada riigikogu sõltumatute saadikute ridu,» rääkis ta.

«Kolmas grupp on nn. intellektuaalid või ideelised inimesed, kes näevad koostöös Keskerakonnaga pikaajalise poliitilise paradigma muutust,» selgitas ERRi uudistejuht.

Lauri Hussar leidis, et Jüri Pihlist on nende koalitsiooniläbirääkimiste ajal saanud tõeline partei esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles