Keskerakond ja SDE ei jõudnud ka laupäeval kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna liider Edgar Savisaar näitab ajakirjanikele partei valimispeol võidumärki.
Keskerakonna liider Edgar Savisaar näitab ajakirjanikele partei valimispeol võidumärki. Foto: Priit Simson

Tallinnas koalitsiooniläbirääkimisi pidavad Keaskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ei jõudnud ka laupäeval toimunud kohtumisel kohtade jaotuses kokkuleppele.


Erakondade esindajad jätkavad läbirääkimisi tõenäoliselt esmaspäeva hommikul.

SDE aseesimees Peeter Kreitzberg ütles pärast Kadriorus Poska majas ligi kolm tundi kestnud kohtumist BNS-ile, et kui kõigis muudes küsimustes on kokkulepe põhimõtteliselt olemas, siis kohtade jaotus jäi ka laupäeval lahtiseks.

Kreitzbergi sõnul on arutluse all erinevad kombinatsioonid, kuidas kohad võimuliidus jagunema hakkavad. Ta ei soovinud enne lõplikku kokkulepet selle kohta midagi lähemalt öelda.

Ta nentis, et praegu ei saa veel öelda ka seda, mitu võtmekohta SDE koalitsioonis saab.

«See sõltub ametikoha kaalust. Kui me saame kaalukama koha, siis lepime vähemate kohtadega. Kui me saame vähem kaalukad kohad, soovime rohkem ametikohti,» sõnas ta.

Kreitzbergi sõnul ei ole veel ühegi ametikoha osas midagi kokku lepitud. «Kui kõik peavad enesestmõistetavaks, et linnapea kohale asub Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, siis tegelikult ei ole me linnapea küsimust veel üldse arutanudki,» lausus Kreitzberg.

Keskerakondlasest läbirääkimisdelegatsiooni liige Toomas Vitsut ütles BNS-ile, et põhimõtteliselt on enamikes küsimustes kokkulepe saavutatud ja jäänud on veel linna juhtimist ja ametikohtade jaotust puudutavad küsimused.

«Arutlusel all on erinevad variandid, kuid mida need variandid endast täpsemalt kujutavad, ei ole viisakas ajakirjanduse vahendusel praegu öelda. Inimesed, keda need kohad puudutavad, peaksid sellest siiski kõigepealt teada saama,» lausus Vitsut.

Ta lisas, et praegu ei saa ühegi linna võtmekoha kohta öelda, et see saab mingile kindlale isikule.

Vitsut ei soovinud prognoosida, kas esmaspäeval toimuval kohtumisel võib kokkulepe sündida.

«Üks on kindel, selgus peab olema saabunud 5. novembril toimuvaks linnavolikogu istungiks,» lausus Vitsut.

Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid alustasid koalitsiooniläbirääkimisi eelmise nädala reedel.

Keskerakonna delegatsiooni kuuluvad Edgar Savisaar, Kadri Simson, Mailis Reps ja Toomas Vitsut, sotsiaaldemokraatide esindusse Jüri Pihl, Katrin Saks, Peeter Kreitzberg ja Jaak Juske.

Valimiste tulemusel sai Keskerakond 79-liikmelises Tallinna linnavolikogus 44, Reformierakond 14, Isamaa ja Res Publica Liit 13 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond kaheksa kohta.

Tallinna uus volikogu koguneb 5. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles