Valimisliidud võtsid Otepääl võimu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää valla juhtimise võtavad üle kohalikud valimisliidud Meie Otepää, Otepää ning Mehed ei nuta, valimised võitnud Reformierakond jätkab opositsioonis.


Valimistel kõige rahvalt tugevaima mandaadi saanud valimisliidu Otepää esinumber Jaanus Raidal ütles, et läbirääkimised uue võimuliidu moodustamiseks olid pingelised, täis ootamatusi, kohati päris inetud ning lõpplahendust silmas pidades kindlasti paljude jaoks üllatuslikud.

"Valimised võitnud Reformierakond kavaldas kõik üle - sedapuhku ka iseenda ning jätkab opositsioonis. Samuti ei pääsenud Otepääl võimu juurde Eesti Sotsiaaldemokraatlik Erakond ega Eesti Keskerakond. Võib-olla on Otepää näide sellest, et erakondade mängumaa on riik ja suuremad linnad, kuid kohaliku elu edendamine on kohalike tegijate pärusmaa läbi valimisliitude," rääkis Raidal.

Raidal lubas uut politiikat Otepää valla juhtimises ning kinnitas, et valla areng saab hoogu juurde. "Konkreetsetest ametikohtadest teatame lähiajal," lisas Raidal.

Valimisliidu Meie Otepää esinumber ning varem 2,5 aastat Otepää vallavanemana töötanud Aivar Pärli on läbirääkimiste lõpptulemusega rahul ja loodab peagi oma kogemusi ja oskusi taas vallavalitsuse töös rakendada.

"Olen tuleviku osas optimistlik, sest uues võimuliidus on palju teotahtelisi ja aktiivseid inimesi, keda ühendab üks ühine joon - nad kõik on suured Otepää patrioodid ja fännid," rääkis Pärli.

Valimisliitu Mehed ei nuta esindab volikogus kohalik ettevõtja Külli Uibo. "Loodan väga ja teen omalt poolt kõik, et Otepää läheks arenguga edasi ning varasemast ajast pea et tavaliseks saanud pidevad võimuvõitlused jääksid minevikku, Otepää areneks ja vallajuhtimises oleks stabiilsus," ütles Uibo.

Koalitsioonilepingule on alla kirjutanud Aivar Pärli, Helle Kuldmaa, Silver Eljand, Ivari Viigimets ning Jaanus Barkala valimisliidust Meie Otepää, Jaanus Raidal, Aivo Pärn, Valdur Siilbek ja Peeter Holts valimisliidust Otepää ning Külli Uibo valmisliidust Mehed ei nuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles