Prokuratuur Antropovi ja Rahumäe rahastamises kuritegu ei leidnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Riigiprokuratuur ei alusta kriminaalmenetlust Robert Antropovi ja Jaanus Rahumäe valimiskampaaniate rahastamisega seoses, sest jõudis info läbitöötamisel järeldusele, et väljapressimisele viitavaid tunnuseid seal ei ole.

Riigiprokuratuur kontrollis koos kaitsepolitseiametiga Rahumäe ja Antropovi valimiskampaania hüvitamisega seotud dokumente ja muud infot, mis pärinesid meedialt, osapooltelt ja juhtumiga seotud äriühingutelt.

Riigiprokuratuur jõudis järeldusele, et kriminaalmenetluse alustamine karistusseadustiku väljapressimise paragrahvi järgi ei ole põhjendatud, kuna sellele viitavaid tunnuseid läbitöötatud teave ei sisaldanud.

Samuti ei ole võimalik alustada kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 402-2 alusel, mis käsitleb erakonnale tehtava anonüümse, varjatud või juriidilise isiku annetuse vastuvõtmist, sest viiteid erakonna poolt keelatud annetuse vastuvõtmisele ei tuvastatud.

Esitatud dokumendid lükkasid ümber ka osad meedias avaldatud väited. Näiteks ei ole 2007. aasta veebruaris Quelle OÜ teinud ühtegi ülekannet OÜ-le Droom, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Karistusseadustiku paragrahv 402-2 ei hõlma valimisliitude, üksikkandidaatide või erakonnast eraldi valimiskampaaniat tegevate kandidaatide valimiskampaania võimalikku ebaseaduslikku rahastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles